Home > Geen categorie > Unieke openingsavond festival Cultura Nova met vuurspektakel rond Theater Heerlen

Unieke openingsavond festival Cultura Nova met vuurspektakel rond Theater Heerlen

Speciaal voor de opening van Cultura Nova, op vrijdag 29 augustus – vanaf 21.30 uur – in Heerlen, creëren Groupe F en Cie Carabosse samen een uniek vuurspektakel. Beide befaamde Franse gezelschappen werken op verzoek van Cultura Nova samen voor de openingsavond van de 24ste editie van het internationale theaterfestival. Rond Theater Heerlen gaan gigantische vlammen van Groupe F gepaard met poëtische effecten in een feeëriek vuurlandschap van Cie. Carabosse. Een internationale première! The Jamal Thomas Band sluit met een vlammende mix van funk en soul de openingsavond af in de Spiegeltent.

Cie. Carabosse creëert op het Burgemeester van Grunsvenplein een feeërieke sfeer met prachtige ornamenten van vuur. Het gezelschap is bekend om zijn vuurinstallaties, o.a. bij Marseille/Provence Culturele Hoofdstad 2013. In Heerlen veranderen duizenden vuurschalen de omgeving van het theater in een sprookjesachtige omgeving. Het publiek kan zelf rondom Theater Heerlen dwalen en op zijn gemak genieten van het vuurlandschap.

Groupe Fis wereldberoemd vanwege zijn vuurwerkshows en vuurinstallaties. Het gezelschap was al eerder te gast bij Cultura Nova en komt graag voor een unieke samenwerking terug naar Heerlen. Groupe F presenteert een spectaculaire vuurshow naar artistiek ontwerp van Eric Travers. Gigantische vlammen zullen gepaard gaan met poëtische en burleske effecten, voor een passioneel en gloedvol moment bij de start van Cultura Nova. 

Het vuur bij de opening van Cultura Nova staat voor de passie, warmte en energie die vrijkomt tijdens de ontmoetingen en confrontaties van publiek met theatermakers, kunstenaars en performers tijdens het tiendaagse festival in Heerlen en omgeving. De unieke, gratis toegankelijke openingsavond van Cultura Nova vindt plaats op vrijdag 29 augustus vanaf 21.30 uur op het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen centrum. The Jamal Thomas Band sluit met een vlammende mix van funk en soul de openingsavond af in de Spiegeltent. 

Het Cultura Nova-vuurtje verspreidt zich vanaf het openingsmoment in eigen tempo over Heerlen, met prikkelend theater, unieke geluidservaringen, hippe concerten en meer. Tien dagen lang bieden 50 makers en gezelschappen ruim 160 voorstellingen, concerten, performances, workshops, lezingen en films, met spektakel en poëzie, voor jong en oud. Er vinden 15 premières plaats (waarvan acht internationale) en er zijn 14 voorstellingen en performances in coproductie met Cultura Nova.

Het volledige programma van internationaal theaterfestival Cultura Nova is te vinden op de website www.culturanova.nl. Hier is ook informatie te vinden over de kaartverkoop en de festivalbrochure. De programmabrochure is gratis af te halen bij Parkstad Limburg Theaters, SCHUNCK* Glaspaleis, cafés en andere veel bezochte locaties in Heerlen en omgeving.

Informatie en tickets: www.culturanova.nl

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.