Home > Geen categorie > Uit het Prestige Trendboek: SERRE 2.0

Uit het Prestige Trendboek: SERRE 2.0

Wanneer was jij laatst nog in de natuur? Die plek met bomen en planten, zonder muren, waar de lucht zuiver is en 4G onbestaand? Al te vaak is het antwoord: ‘toch een tijd geleden’. Gelukkig zijn er nieuwe manieren om de natuur binnen te halen, in ons huis of op kantoor.

Leefbare stad
Wonen in de stad is populair. Het is praktisch, je kunt je te voet of per fiets verplaatsen en je vindt alles in de buurt. Of toch bijna. Want de laatste jaren gingen natuur en stad niet hand in hand. Gelukkig sijpelt stilaan het besef door dat pleinen en groene buurten onmisbaar zijn voor een leefbare stad. Denk alleen al aan de luchtzuivering of broodnodige schaduw. Ondertussen wordt aan gezonde buitenlucht in de stad gewerkt. Maar wat met de lucht op kantoor en thuis?

Van kamer naar kamer
Tenzij je postbode of vuilnisophaler bent, spendeer je het grootste deel van de dag op kantoor, om daarna naar huis te gaan en opnieuw binnen vier muren te zitten. Zoveel tijd in een relatief gesloten ruimte spenderen, heeft een negatief effect op onze gezondheid. Heel wat interieurdesigners en architecten besteden daarom aandacht aan deze problematiek en creëren ruimtes die onze gezondheid, geluk en productiviteit positief beïnvloeden.

Actief genieten
Vandaag ademen negen op de tien mensen vervuilde lucht in. De strijd tegen luchtvervuiling staat hoog op de agenda, niet alleen bij architecten, maar ook bij de overheid. In heel wat fabrieken en grote bedrijven wordt aangestuurd op het inrichten van groene ruimtes. Deze serres zijn kamers ingericht met planten, struiken en eventueel bomen. Een wandelpad zet je aan om actief van de gezonde lucht te genieten. De overheid stimuleert ook innovatieve oplossingen voor schone lucht in bestaande of nieuwe projecten.

Ontmoeten in de serre
Ook privé zal deze trend in de toekomst hoge toppen scheren. De opkomst van meer groen in huis – iedereen heeft wel een gatenplant of goudpalm in zijn living staan – is er een voorbode van. In de toekomst gaan we een stap verder. Denk aan een flatgebouw met een gezamenlijke serre die niet alleen zuivere lucht produceert maar ook dienst doet als ontmoetingsruimte.

Het Prestige Trendboek (ter waarde van 19,50 euro) kan gratis worden aangevraagd via
https://www.prestigetrends.be/

_______________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu