Home > Geen categorie > Uit het Prestige Trendboek: het mobiele hotel

Uit het Prestige Trendboek: het mobiele hotel

Als we reizen, gaan we meer en meer op zoek naar een unieke, onvergetelijke beleving. In 2019 gaat ons hotel met ons mee.

Secret cabin retreats
Mobiele accomodaties combineren de pop-uptrend en de vraag naar uitzonderlijke reiservaringen. In de hospitality sector groeit het aanbod van mobiele logies gestaag. Want als we reizen zijn we niet langer tevreden met dagtrips naar bezienswaardigheid X of Y. Nee, we willen ontwaken in de natuur of al slapend de cultuur opsnuiven. Een van de subtrends binnen deze evolutie is die van de secret cabin retreats. Pas als je retreat geboekt is, wordt de locatie onthult. De cabines in kwestie zijn in de mate van het mogelijke milieuvriendelijk, compact, wifi-loos (!) en met grote ramen die uitgeven op eindeloos groen. Zo wordt je aangezet om volledig te focussen op de prachtige omgeving en op niets anders. Digital detoxen was nog nooit zo mooi.

Waterhotel Waya
Hou je meer van grenzeloos blauw? Halfweg 2018 presenteerde architect Pierpaolo Lazzarini het concept van zijn drijvende, piramideachtige hotelstad Waya. Een luxueus, multicultureel ontwerp, geïnspireerd op de Egyptische piramides en Japanse tempels. Lazzarini startte een crowdfunding-campagne voor de bouw van een geschaalde module. Investeerders kunnen een nacht in het hotel boeken voor net geen 1000 euro en krijgen een paspoort voor Waya. De opening is gepland in 2022.

Luxecamper
De ultieme combinatie land-water ervaar je in The Truck Surf Hotel. Dat is een klassieke Mercedes-camper die werd omgebouwd tot luxehotel met twee verdiepingen, inclusief keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamers. De grote ramen zorgen voor een gevoel van ruimte en een toevloed van natuurlijk licht. The Truck Surf Hotel is momenteel gestationeerd aan de kust van Marokko en biedt surfers ultieme verblijfsluxe met zicht op zee voor zo’n 600 euro per week.

_______________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu