Home > Geen categorie > Tourtip van Raymond: 2e rit Perros-Guirec – Mûr-de-Bretagne

Tourtip van Raymond: 2e rit Perros-Guirec – Mûr-de-Bretagne

Dit jaar brengt Raymond Kerckhoffs voor het 32e jaar verslag van de Tour de France. Speciaal voor de Chapeau-lezers schrijft hij dit jaar niet alleen over wat er op het parcours gebeurt, maar ook wat er langs het parcours te beleven valt. Dat doet hij aan de hand van toeristische of culinaire tips én de mooiste Franse wijnen/wijngebieden.

Om de zoveel jaren is de Mûr-de-Bretagne een van de hindernissen in de Tour-parcours. Zo leed Tom Dumoulin drie jaar geleden pijnlijk tijdverlies door materiaalpech vlak voor deze muur in het departement Côtes-d’Armor. Deze streek staat bekend om de schoonheid van zijn landschappen, authentieke steden maar vooral om de kusten waarbij de roze granietkust en smagradkust eruit springen.

Ik kwam in deze regio voor het eerst aan de kust tijdens de Tour van 1991. Ik begreep er ‘s middags niks van waarom de vele bootjes allemaal op het droge lagen. Pas toen ik ’s avonds terugkeerde, zag ik hoe groot de springtijden hier zijn. Ik slaap dan ook het liefst in een hotelletje aan de kust. In Saint-Brieuc is de haven met inham en baai Le Légué prachtig, maar mijn voorkeur geniet toch Saint-Malo met de indrukwekkende vestigingwerken met prachtige torens en gevels. Hier kan het verschil tussen eb en vloed overigens het grootste zijn van heel Europa, liefst dertien meter. Specialiteit van deze regio: Noix Saint-Jacques oftewel Sint Jacobsschelp. (RK)

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu