Home > Geen categorie > Top 3 MVO Nederland Award

Top 3 MVO Nederland Award

Bierbrouwerij Gulpener, tapijtfabrikant Interface en de Vegetarische Slager, producent van vlees- en visvervangers (in alfabetische volgorde), hebben van het publiek de meeste stemmen gekregen in de strijd om de MVO Nederland Award. Maar liefst 4.074 mensen brachten hun stem uit. Op 1 december maakt de jury bekend wie van deze drie bedrijven de prijs verdient.

Header Mvo

Van 10 oktober tot 10 november mocht het publiek zijn voorkeur uitspreken voor een van de negen genomineerden voor de MVO Nederland Award. Gulpener, Interface en de Vegetarische Slager kregen daarbij de meeste stemmen. Naast deze top 3 waren ook Alliander, DSM, ECOStyle, Triodos Bank, Unilever en Van Houtum door de jury genomineerd.

Over de top 3
Gulpener heeft vanaf het begin van deze eeuw ingezet op een integraal MVO-beleid. Kernpunten daarin zijn natuurlijke grondstoffen, streekproductie, een lage footprint, transparantie, een grote medewerkersbetrokkenheid en oog voor mensen die moeilijk meekomen. Tapijtfabrikant Interface heeft in 1994 de omslag ingezet van een aardolie-intensief bedrijf naar een duurzame onderneming. In 2020 wil Interface het eerste volledig duurzame bedrijf zijn, met nul negatieve invloed op het milieu. De Vegetarische Slager heeft een baanbrekende rol gespeeld in de verduurzaming van de voedselvoorziening. Het vegetarische assortiment voorziet in de behoefte aan de ‘bite’ van vlees en wordt aantrekkelijk gepresenteerd, waardoor het bedrijf een brede massa weet te bereiken.

Winnaar bij RTL Late Night
Uit de top 3 kiest de jury de uiteindelijke winnaar van de MVO Nederland Award. Op 1 december maakt zij tijdens een diner met alle genomineerden de winnaar bekend. Deze ontvangt een kunstwerk van de Utrechtse beeldend kunstenaar Frans Boon, volledig gemaakt van gebruikte materialen. Een dag later, op 2 december, is de kersverse winnaar samen met juryvoorzitter Jan Peter Balkenende te gast in de live uitzending van RTL Late Night op RTL4.

Over de MVO Nederland Award
De MVO Nederland Award is in het leven geroepen vanwege het tienjarig bestaan van MVO Nederland in 2014. De MVO Nederland Award is een onderscheiding voor het bedrijf dat in de afgelopen tien jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van MVO. Een jury van negen duurzaamheidsexperts bepaalt samen met het publiek wie de prijs wint. 

                                              Mvo

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.