Home > Geen categorie > Tom Dumoulin klaar voor New York

Tom Dumoulin klaar voor New York

Auteur: Xavier Cortenraedt

In het Van der Valk Hotel Maastricht vond afgelopen donderdag de jaarlijkse sponsorbijeenkomst van de Ridderronde Maastricht plaats. De opkomst was dit jaar erg hoog, en dat was niet zonder reden. Eregast was namelijk niemand minder dan de Maastrichtse wielrenner Tom Dumoulin.

Dumoulin kon hier nog net tijd voor vrijmaken, voordat hij voor een weekje vakantie naar New York vertrekt – waar hij zich uiteraard enorm op verheugt na een lang seizoen. Ook gouverneur Theo Bovens was, ondanks de drukke dag op het provinciehuis met bezoek van diverse internationale hoogwaardigheidsbekleders, onder wie de Duitse Bondskanselier Angela Merkel, van de partij.

Na de positieve terugblik van voorzitter Raoul van Dort op afgelopen editie, was het de beurt aan Jo van Deurse. Hij kreeg de kans om, in aanwezigheid van alle genodigden, Tom Dumoulin een aantal vragen te stellen. Het gesprek tussen de twee ging helemaal terug naar de jeugd van Dumoulin en natuurlijk naar het aflopen wielerseizoen. Van Deurse probeerde Dumoulin enkele uitspraken te ontlokken, door te vragen of hij niet teleurgesteld was over het afgelopen seizoen, mede door het misgrijpen naar goud op de afgelopen Spelen.  

Dumoulin zag dit echter compleet anders: ,,Er zijn tien wereldprofs die zich focussen om Olympisch kampioen tijdrijden te worden. Als ik dan enkele weken na mijn val waarbij ik mijn pols brak, alsnog als tweede eindig, denk ik dat ik aardig heb gepiekt. Dat in combinatie met nog vijf ritwinsten in de drie grote ronden is voor mij een geslaagd seizoen.’’

Zijn repliek werd met luid applaus ontvangen in de zaal. Vervolgens schoof iedereen aan voor de gezellige netwerkborrel. Tom bleef ook nog even, alvorens hij naar huis vertrok om zijn koffer voor New York te gaan inpakken.

Foto’s: Luc Hommes

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.