Home > Geen categorie > The Masters in Maastricht krijgt erkenning van het koninklijk paar

The Masters in Maastricht krijgt erkenning van het koninklijk paar

The Masters Social Care & Housing, een sociaal-maatschappelijk initiatief in Maastricht dat erop gericht is mensen die door een beperking aan de zijlijn van de samenleving staan te helpen zichzelf te ontwikkelen, heeft het vijfjarig Groeiprogramma van het Oranje Fonds afgerond. Woensdagmiddag 30 juni werd deze inspanning ‘bekroond’ met de uitreiking van het groeicertificaat door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

The Masters is één van de tweeëntwintig deelnemende organisaties van de vierde editie van het Oranje Fonds Groeiprogramma en de enige uit Limburg. Het Groeiprogramma heeft als doel het vergroten van de professionaliteit van ondernemingen met een sociale doelstelling en het vergroten van het maatschappelijk effect van het sociale initiatief. Hiervoor krijgen de deelnemers diverse workshops, trainingen en bijeenkomsten aangeboden

Sinds 2017 is in het Statenkwartier de eerste Master Community Home geopend, Wyck volgde in 2019. Het is een vernieuwende woonvoorziening voor ‘anders’ ontwikkelde jongeren, jonge statushouders en studenten. In de woonvoorziening draait alles om eigen eregie, zelfstandigheid, vrijheid en volledig meedraaien in de maatschappij. De Master Community Home ligt niet geïsoleerd, maar is gesitueerd midden in een woonwijk, waardoor er optimaal contact is met buurtbewoners.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.