Home > Geen categorie > The Fifth Estate

The Fifth Estate

You can’t expose the world’s secrets without exposing yourself, Je kunt niet de geheimen van de wereld uitgeven zonder jezelf ook bloot te stellen. Iets waar ook de Australische Julian Assange, van de controversiële website Wikileaks, achter kwam. Via zijn platform verzamelde en verspreidde hij internationaal ‘explosieve’ nieuwsberichten en top-secret informatie.

 

Prijsvraag:
Noem drie topgeheimen die Julian Assange aan het licht bracht via zijn website Wikileaks. Mail dit naar events@chapeaumagazine.com .

Synopsis:
Sommigen minachten hem, anderen beschouwen hem als een engel. Hoe dan ook, bijna iedereen heeft een mening over Julian Assange. In The Fifth Estate volgen we Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl), een collega en vroege aanhanger van Assange. Samen met hem zien we hoe het allemaal begon, hoe Wikileaks in haar eerste jaren controversiële informatie begon te lekken, en wat de globale impact was van zo’n klokkenluider-website. Benedict Cumberbatch speelt Julian Assange en de Nederlandse actrice Carice van Houten doet zich voor als de Ijslandse Birgitta Jónsdóttir. Natuurlijk, het plotse succes van Wikileaks zette de makers in de spotlights, wat een droom lijkt, maar tevens een nachtmerrie. Hierdoor werden ze namelijk beroemd en belandden ze zelf ook in de problemen…

The Fifth Estate was de openingsfilm van het International Film Festival van Toronto en is een productie van DreamWorks Studios. Bekijk nu hier de trailer.

Genre: Drama/Thriller
Regie: Bill Condon, van de films Dreamgirls en Twilight Saga
Cast: Benedict Cumberbatch (Sherlock, 12 Years a Slave), Daniel Brühl (Rush), Carice van Houten (Alles is Liefde, Game of Thrones, Zwartboek)
Duur: 129 minuten

Release: 21 november 2013

 

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu