Home > Geen categorie > The Butler

The Butler

Een biopic gebaseerd op het leven van Eugene Allen (1919-2010), die als butler zeven Amerikaanse presidenten diende. Regisseur Lee Daniels zet in op een grote geschiedenis met kleine tragedies en familiaal sentiment, zoals Hollywood het graag ziet. Met Forest Whitaker, Oprah Winfrey, John Cusack, Jane Fonda en Robin Williams.

 

The Butler is vanaf 5 december te zien in de bioscoop. Maak nu kans om de DVD te winnen + 2 bioscooptickets door de volgende vraag te beantwoorden!

Prijsvraag

Wie van de acteurs in The Butler ontving onlangs nog de hoogste Amerikaanse burgeronderscheiding, de Presidential Medal Of Freedom?

Mail je antwoord naar events@chapeaumagazine.com

Synopsis

In The Butler kruipen Oscarwinnaar Forest Whitaker en tv-ster Oprah Winfrey in de huid van butler Cecil Gaines en zijn vrouw Gloria. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Eugene Allen (gespeeld door Whitaker), die vanaf 1952 daadwerkelijk butler was van zeven Amerikaanse presidenten waaronder Richard Nixon, John F. Kennedy en Ronald Reagan. In het echt, maar ook in de film, is de Afro-Amerikaan nog een jonge man wanneer hij aan zijn nieuwe baan als butler in het Witte Huis begint. Tijdens zijn diensttijd maakt de Amerikaanse maatschappij diverse grote veranderingen door, waaronder racisme en de Vietnamoorlog. Het zijn dramatische gebeurtenissen, die zonder twijfel ook invloed hebben op Cecil en zijn familie. 

Bekijk hier de trailer.

Genre: Drama/Biopic     Regie: Lee Daniels (Precious, The Paperboy)   Duur: 132 minuten Cast: Oprah Winfrey, Forest Whitaker, Jane Fonda, Robin Williams, Liev Schreiber, John Cusack, James Marsden, Alan Rickman, Vanessa Redgrave, Terrence Howard, Cuba Gooding Jr., Lenny Kravitz, Mariah Carey

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.