Home > Geen categorie > “TEFAF in Town, ‘springtime’ in de stad…”

“TEFAF in Town, ‘springtime’ in de stad…”

Elke zondag publiceren we een gastblog onder de naam “De Stem van het Zuiden”. Heb je zelf ook een leuke blog? Bekijk dan deze pagina en stuur jouw artikel op naar marketing@chapeaumagazine.com!

 

“TEFAF in Town, ‘springtime’ in de stad…” 

‘Mijn eerste keer TEFAF kan ik mij nog goed herinneren. Het was in 2006. Ik was junior communicatieadviseur bij een reclamebureau en we werkten aan de eerste ‘TEFAF Guide’. Een gids om TEFAF exposanten en gasten wegwijs te maken in de stad en hen vooral over te halen om, naast het MECC, ook de stad te bezoeken. Dat TEFAF niet zomaar een event was, dat wist ik toen wel, maar gaandeweg dit project werd me steeds meer duidelijk hoeveel exclusiviteit en allure er daadwerkelijk aan die naam verbonden was en welke waarde dit event voor de stad had. Dit werd nog eens versterkt toen ik me daadwerkelijk voor de eerste keer op het hoogpolige tapijt tussen de prachtige tulpen op de beursvloer bevond om de gids uit te reiken en te promoten.

Tijdens de preview op donderdagavond keek ik mijn ogen uit. Het liefste was ik tien dagen lang op een bankje blijven zitten daar in dat kunstmuseum van wereldformaat waarin het MECC was omgetoverd, verscholen achter de tulpen. Om me te vergapen aan alle kunst, juwelen, maar zeker ook aan de mensen, handelaren, exposanten en bezoekers van over de hele wereld. En dan die luxe, haute couture en weelde die eromheen hing. 

Nu, inmiddels zoveel jaren later, heeft TEFAF voor mij die glans zeker nog niet verloren. Integendeel, het is elk jaar weer opnieuw een bijzonder moment in het jaar. Zo’n moment dat je als inwoner van Maastricht een gevoel van trots bezorgt dat ‘mijn hometown’ voor even de thuisbasis is van zo’n event van wereldformaat.  Zodra de vlaggen verschijnen in het straatbeeld, winkeliers hun etalages tip top in orde maken en gastvrouwen en -heren hun positie innemen voor de deur van de hotels en restaurants, maakt mijn hart dat sprongetje. Je hoeft geen kunstkenner te zijn, eigenaar van een hotel of chefkok van een restaurant, om te voelen dat TEFAF in de stad is neergestreken. Ook voor een ‘freelance-journaliste’ als ik, is TEFAF overal voelbaar en is alleen het kijken ernaar al genieten, zonder er actief deel van uit te maken. 

Was het in 2006 misschien nog nodig om met behulp van een TEFAF Guide een brug te slaan tussen TEFAF en de stad, anno 2014 denk ik dat we wel mogen stellen dat Maastricht er als stad behoorlijk in slaagt TEFAF en haar gasten te omarmen en een warm, sfeervol en cultureel bad te bieden. Het is meteen ook een moment dat door de stad gretig lijkt te worden aangegrepen om de winter te verjagen. Gingen twee weken geleden nog even alle remmen los tijdens Carnaval. Met de komst van Tefaf wordt de wintervacht afgeschud, alles weer in het gareel gebracht, de stad opgepoetst. Klaar voor een nieuwe lente, een fris begin, de stad weer in bloei. Welkom TEFAF, welkom Lente!

Sanne Tummers, 

won met haar blog Single&Stijl de Marie Claire starters award 2013

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!