Home > Geen categorie > Strandhotel Cadzand: een positief vooruitzicht onder de kerstboom

Strandhotel Cadzand: een positief vooruitzicht onder de kerstboom

Wat een tijden. Het virus keert zich nog altijd in een razend tempo tegen ons en heel wat zaken zijn of gaan (opnieuw) op slot. Daar heb je ondertussen waarschijnlijk genoeg over gelezen, dus ik schotel je graag iets anders voor. Iets positievers. Want er zijn nog steeds dingen die je wél mag doen. In je eigen bubbel en met de juiste veiligheidsvoorschriften, uiteraard. Ik ging afgelopen week op mini-staycation naar het Zeeuwse Cadzand. Nooit eerder voelde ik me bij terugkomst zo opgeladen. Een ideale tip voor wie nog op zoek is naar een origineel kerstcadeau!

Even een stapje terug: momenteel mag je in België en Nederland nog overnachten in een hotel. Net voor de strengere maatregelen in Nederland in werking traden, mocht je er als hotelgast nog dineren in de restaurants van je hotel. Met strenge regels: handhygiëne, social distancing, mondkapjes en een avondklok voor het schenken van alcohol. Maar de opmars van het coronavirus heeft zelfs verstrengd dineren helaas onmogelijk gemaakt.

Tijdens mijn bezoek aan Cadzand was dit wel nog toegelaten. Ondanks de strengere maatregelen, wil ik het verhaal toch met jullie delen. Om jullie te inspireren voor de (nabije) toekomst. Zeker voor kerst. Want wat is er fijner dan een cadeaubon die je een mooi, positief vooruitzicht geeft? Als je dus nog zoekt naar dat ideale pakje onder de kerstboom, heb ik wel een ideetje… Here we go.

In mijn vorige blog las je al dat ik, net zoals zovelen, mijn negende maand thuiswerken inga. Een change of scenery was dus welkom. En waar kun je beter je hoofd leegmaken, dan aan de kust?

Toegegeven, de Noordzee staat meestal niet hoog op mijn lijstje. Ik heb het standaardbeeld van te veel volk en lelijke appartementsgebouwen op de dijk in mijn hoofd – je weet wel. En doorgaans ben ik op reis eerder op zoek naar natuur en rust. Na wat opzoekwerk kwam ik uit in Cadzand. Vlakbij Knokke, maar aan de Nederlandse zijde van de grens. Het zou er rustig, authentiek en gezellig zijn. Bovendien is het de thuisbasis van Het Strandhotel. Een gerenoveerde, luxueuze accommodatie vlak aan de zee, waar je culinair geprikkeld wordt door niemand minder dan Sergio Herman. Als dat geen picture perfect is!

Samen met vriendlief Pieter kom ik op een druilerige maandagavond aan. We installeren ons in de kamer en horen de zee al op de achtergrond. Dat in combinatie met het hippe interieur, voelt een beetje als Ibiza. Niet slecht om de week te beginnen! We besluiten om van de autorit te bekomen in de sauna en het zwembad van het hotel. Ideale combinatie om van een fijne nachtrust te genieten.

Wie mijn verhalen al langer volgt, weet dat je mij met een tiptop ontbijtbuffet helemaal kunt inpakken. En zo geschiedde… Het volledige culinaire gedeelte van het hotel – dus ook het ontbijt – wordt georkestreerd door Sergio Herman, die er lokale ingrediënten omtovert in iets heel verfijnds. En dat begint dus al bij het krieken van de dag. Van Zeeuws gebak tot zachtgekookte eitjes van boer Olivier en een grote keus aan speciale kazen: hier kom je niets tekort. We gingen voor vier ‘gangen’ en genoten volop.

Hier mag je natuurlijk ook iets extra eten, want een verblijf aan zee is niet geslaagd zonder een stevige tocht langs het water. Het heeft iets speciaals: zon op je snoet, de zilte geur van het water en half wegwaaien tussen de duinen. ‘We doen dit veel te weinig’, zeg ik tegen Pieter. Soms moet je het niet te ver zoeken, zo blijkt! Onderweg houden we halt bij oefenende kitesurfers, nemen we een koffie-to-go mee van een lokaal kraampje en ontdekken we de prachtige vergezichten van Het Zwin. Dit natuurpark ligt vlak aan Cadzand en is écht mooi. Bij terugkomst installeer ik mijn ‘home office’ in de mooie kamer en beslist Pieter nog een toertje te gaan fietsen.

En dan begint het laatste, maar leukste deel van de dag. Het Strandhotel is de thuis van drie restaurants van Sergio Herman: Pure C**, Air Republic* en Blueness. Drie eetgelegenheden van topklasse, maar elk met zijn eigen karakter. Wij reserveerden een tafeltje in Blueness – het op Japan geïnspireerde foodsharing-concept. Als hotelgast kunnen we hier genieten van zes gangen om te delen in een prachtige, moderne setting. Elk gerecht is puur genieten van een smaakexplosie, al spant het saignant gebakken stukje Wagyu beef veruit de kroon. Hoe fijn om op een veilige manier nog eens te kunnen tafelen!

Het Strandhotel gaat verder dan puur een accommodatie te zijn. Je komt hier om even te herbronnen, te genieten van de rust, geïnspireerd te raken door het design en fantastisch culinair werk te beleven. Ik krijg veel vragen van lezers die in eigen land op zoek zijn naar een écht leuke, ‘anders-dan-anders’ ervaring voor een dag of 2-3. Wel.. search no more.

Via de website van Het Strandhotel kun je een cadeaubon kopen die je zowel in het hotel als in de verschillende restaurants kunt spenderen. Ooit mag dit weer, en dat is dit de perfécte plek om te vieren dat ons sociale leven terug is. Merry Christmas! Hou het veilig!

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.