Home > Geen categorie > Sterkere samenwerking tussen Noordrijn-Westfalen en Nederland

Sterkere samenwerking tussen Noordrijn-Westfalen en Nederland

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen krijgt honderden miljoenen van de Europese Unie om de samenwerking met Nederland en de Duitse deelstaat Nedersaksen aan te halen. De komende jaren heeft Düsseldorf 440 miljoen euro ter bevordering van de grensoverschrijdende coöperatie, de helft daarvan komt uit Brussel.

,,Onze inzet heeft zijn vruchten afgeworpen. Nu kan de nauwe samenwerking in de Euregio’s weer aan vaart winnen”, aldus minister van Economische Zaken Garrelt Duin van Noordrijn-Westfalen. ,,We hebben ervaren dat met heel concrete, kleine projecten grote vooruitgang te boeken is.”

Als voorbeeld noemde Duin dinsdag in lokale Duitse media de harmonisatie van het beroepsonderwijs aan beide zijden van de grens waardoor mensen meer mogelijkheden kregen. De kosten van de projecten worden voor de helft gedragen door Brussel, de rest komt uit Noordrijn-Westfalen, Nederland en Nedersaksen.

Tekst: Limburger.nl 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.