Home > Geen categorie > Steengoed Kerstverhaal

Steengoed Kerstverhaal

De feelgood familievoorstelling voor de winterse dagen, Een Ijskoud Wonder, leverde volgens de Volkskrant al “smeltende harten” op. “Het steengoede Kerstverhaal over de bankencrisis”, uitgevoerd door muziektheaterschap HET FILIAAL, zal komend weekend voor de laatste keer te zien zijn in Limburg.

 

Het Utrechtse jeugd- en muziektheatergezelschap HET FILIAAL reisde onlangs af naar het Zuiden om hier hun kersverse feelgood familievoorstelling Een Ijskoud Wonder te vertonen, waarvan een van de hoofdrolspelers, Ramses Graus, een echte Limburger is (geboren in Roermond). Op zondag 15 december was de voorstelling al te zien in Maastricht, maar vrees niet: op zaterdag 21 december en zondag 22 december zijn ze nog een keer te zien in respectievelijk Cultuurcentrum de Adelberg in Lommel en Cultuurcentrum Hasselt!

Over Een Ijskoud Wonder

De voorstelling gaat over Frank Beelen, een jongen die droomt over een avontuurlijk leven vol daden en verre reizen. Dat mislukt, en hij moet aan de slag bij de kleine bank van zijn vader. Als die bank in de problemen raakt en daardoor heel veel mensen gedupeerd raken, wenst hij in een opwelling dat hij nooit geboren was. Maar dan krijgt hij hulp uit onverwachte hoek…

De Theaterkrant noemde het een “steengoed Kerstverhaal over bankencrisis”, wat ons nieuwsgierig maakt want: hoe kan een Kerstverhaal nou over crisis gaan? Nou, het kan! Geïnspireerd door de kerstklassiekers It’s a Wonderful Life van Frank Capra en A Christmas Carol van Charles Dickens, schreef Don Duyns een eigentijds verhaal mét een knipoog naar de huidige bankencrisis. Verder maakten regisseur Monique Corvers en componist Gábor Tarján er met een bruisende cast muziektheater – barstens vol verbeeldingskracht, humor, snelle acteurs en prachtige muziek – de voorstelling zó zodat het recht tot het hart spreekt. Want, “Muziek vertelt het verhaal op een ander niveau dan woorden. Het gaat regelrecht je hart in.” Zelf zegt de regisseur Monique over de voorstelling: “Ik hoop dat iedereen er “gewoon blij” uitkomt, met appetite for life zoals je dat zo mooi zegt in het Engels. Maar ook met stof om over na te denken en te praten. We leven nu eenmaal in een tijd waarin we elkaar nodig hebben om dingen gedaan te krijgen. De bomen groeien niet meer tot in de hemel. En die gedachte keert ook heel letterlijk terug in de voorstelling, met bijvoorbeeld een bankrun en een graaiende bankier.”

Een ijskoud wonder is voor iedereen vanaf 8 jaar. Te zien tot en met 22 december in theaters in Nederland en België. Zie voor de speellijst www.hetfiliaal.nl

 

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.