Home > Geen categorie > Staffable zet hospitality weer op de kaart

Staffable zet hospitality weer op de kaart

Staffable Payroll, onderdeel van horeca-uitzendbureau Mise en Place, bestaat dit jaar 15 jaar. En dat mag gevierd worden. Met voltallig personeel, opdrachtgevers, ex-werknemers en sympathisanten van het eerste uur hieven Hubert Ummels en Bob America afgelopen zomer het glas op Staffable Payroll. Het bedrijf vind zijn oorsprong in de vraag ‘uit de markt’ naar een betrouwbare payroll-partner met ervaring in de gastvrijheidssector en groeide gestaag tot een eigenstandig label. Anno 2019 verloont het bedrijf meer dan 5.000 horecamedewerkers.

Utrecht
Staffable begon – zoals veel bedrijven – klein. ,,Omdat wij vanuit Mise en Place veel studenten uitbetaalden, vroegen relaties of we niet ook de betalingen van hun flexibel personeel zouden kunnen doen”,  vertelt Hubert Ummels. ,,We begonnen in 2004 met het verlonen van zo’n 200 mensen vanuit ons kantoor in Utrecht. Nou ja, een kantoor kon je het niet echt noemen”, lacht hij. ,,Vervolgens heeft Staffable zich als een olievlek verspreid over Nederland en België.” 

Filosofie
‘Ontzorgen’ is voor Bob America, die zelf al sinds zijn vijftiende in de horeca werkt, de sleutel tot het succes van Staffable Payroll. Het bedrijf neemt zijn opdrachtgevers alle administratieve lasten omtrent personeel uit handen, kent de steeds ingewikkelder wordende wetgeving en geeft gedegen advies. ,,We concentreren ons volledig op de horeca en gastvrijheid”, zegt America. ,,Staffable is voortgekomen uit Mise en Place en onze filosofie is dan ook: ‘schoenmaker, blijf bij je leest’.  We verlonen alleen mensen in de horeca. Daarin kunnen we ook het beste advies geven, omdat we de markt door en door kennen. We kijken door de bril van een ondernemer en we weten wat er speelt.” 

Ontwikkeling
Maar Staffable gaat verder in het ondersteunen van haar relaties. Het bedrijf verzorgt, geheel in lijn met de visie van moederbedrijf Mise en Place, ook trainingen en cursussen voor horecapersoneel. ,,We zijn er voor de ondernemers die bereid zijn om te investeren in hun personeel”, zegt America. ,,Het is belangrijk om in deze krappe arbeidsmarkt je personeel te binden en verantwoordelijkheid te nemen voor de ontwikkeling van je mensen. Wij geven daarom trainingen op het vlak van bijvoorbeeld hospitality en leiderschap. Daarmee willen we het ook aantrekkelijker maken voor jonge mensen om in de gastvrijheidssector aan de slag te gaan. We willen hospitality weer op de kaart zetten. Dat is belangrijk, want er is op dit moment te weinig horecapersoneel.” 

Corebusiness
,,We zijn een full-service bedrijf”, meent Ummels. ,,We doen niet alleen de uitbetaling, maar ook de werving en selectie, de urenregistratie, roostering en planning voor onze klanten.” Dat gebeurt allemaal in een state-of-the-art softwaresysteem dat Staffable hier speciaal voor heeft ontwikkeld. ,,Eigenlijk is het een soort digitale HR-medewerker die alles zorgvuldig bijhoudt. Dat scheelt een hoop werk. We doen er kortom alles aan om het de horecaondernemer makkelijk te maken. De ondernemer moet zich namelijk bezig kunnen houden met zijn corebusiness.”  

WAB
De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), die door de regering is opgetuigd om flexibilisering op de arbeidsmarkt terug te dringen, betekent volgens Ummels niet dat de horecasector in de problemen komt. ,,De WAB is gericht op sectoren waar misbruik wordt gemaakt van flexibele krachten. Dat is in de horeca niet het geval. Daar is flexibiliteit juist van wezenlijk belang. Als het regent en je terras is dicht, dan heb je nu eenmaal minder personeel nodig. Niettemin gaan er voor horecaondernemers zaken veranderen. ,,Wat de consequentie van de wet is, is voor ieder bedrijf verschillend. We gaan samen met onze klanten kijken hoe we het voor hen kunnen oplossen op een goede manier. Onze boodschap is: maak je vooral geen zorgen.” America: ,,Ondernemers melden zich al bij ons met vragen. Het wordt inderdaad complexer, maar we zijn er op voorbereid. We kunnen onze klanten nog altijd de zekerheid bieden dat ze zorgeloos kunnen ondernemen.” 

__________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu