Home > Geen categorie > Stadshaven Hasselt

Stadshaven Hasselt

Deze voormiddag zijn de werken gestart aan het project Stadshaven in Hasselt, de eerste fase van het Havenkwartier.

 

Het Hasseltse Chateaux Real Estate van Group Onlcin staat in voor de onwikkeling van Stadshaven. Philippe Onclin; ‘Stadshaven ligt op het meest centrale punt van het nieuwe Hasselt, zowat alles is op zeer korte wandelafstand bereikbaar.’

De oplevering is gepland kort na de zomer van 2015. Vandaag, nog voor dat de bouw gestart is, zijn nog maar 20 van de 62 appartementen beschikbaar. Ook is er ruimte voorzien voor 980 m2 retail.

Voor de stad Hasselt is Stadshaven een enorm project. ‘Hasselt heeft nood aan vernieuwing’; aldus Burgemeester Hilde Claes. ‘Hiermee bieden we een antwoord op de stijgende populariteit van Hasselt als woonstad. Dankzij ons imago van gezellige, warme, creatieve en sociale stad, willen steeds meer mensen zich hier vestigen.’ Hasselt telt momenteel 78.000 inwoners en groeit jaarlijks met gemiddeld 1000 inwoners.

Vernieuwing was nodig, want jarenlang vormde de kanaalkom een vervallen buurt, aldus Schepen van Ruimtelijke Ordening Tom Vandeput;  ‘Maar nu staan we op een kantelmoment, zo zal de gehele westzijde van de Blauwe Boulevard gefaseerd groeien tot de moderne woonwijk ‘havenkwartier’.

De verkoop van de appartementen loopt via Limburgs Vastgoed.

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.