Home > Geen categorie > Shoppen? Doe es Ge(n)k!

Shoppen? Doe es Ge(n)k!

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

Shoppen? Doe es Ge(n)k! Dat is de nieuwe slogan waarmee de stad Genk uitpakt. Bedoeling is de winkels te promoten. En daar zetten de Stad Genk, vastgoedbedrijf Wereldhave Belgium en het centrummanagement de schouders onder, onder meer met acht nieuwe pop-up shoppingconcepten in de Molenstraat, die tot 31 januari zullen blijven.

Elke winkel biedt de bezoeker een andere ervaring. Zo brengt Atelier Zwiep workshops aan, het pop-upcafé Brauw focust op bierbrouwen en -proeven en Emms laat bezoekers snoepen van allerlei zoetigheden. Bij Minato vindt je dan weer handgemaakte hebbedingetjes, Pimpalou verkoopt kinderspullen, die dankzij upcycling een tweede leven hebben gekregen en Reinvented ontwerpt nieuwe kledij uit stoffenoverschotten en tweedehandskleding. Bij Het Spelhuis vindt de koper gezelschapsspelen, terwijl 100procentvilt spulletjes va vilt verkoopt.

Ondernemerschap stimuleren
Door middel van deze pop-upshops wil Stad Genk het lokale ondernemerschap laagdrempelig  toegankelijk houden voor de klanten. Schepen van economie Toon Vandeurzen: ,,We hopen dat de pop-ups  zorgen voor een verdere diversificatie van het aanbod in de Molenstraat, een straat waar we de voorbije jaren sterk in geïnvesteerd hebben – zowel infrastructureel als communicatief. In tijden van e-commerce is het belangrijk dat stedelijke handelskernen zichzelf heruitvinden. In Genk doen we dat door enerzijds in te zetten op sfeer en beleving, anderzijds door het creëren van een bijzonder aanbod, zoals dat van de pop-ups.”

Nieuwe identiteit gefinaliseerd
De voorbije jaren werkte Stad Genk, in samenwerking met designer Roel Vandebeek, hard aan de uitbouw van de Molenstraat als hub voor creatief-ambachtelijk ondernemerschap. Het traject met Roel Vandebeek is nu zo goed als gefinaliseerd. Zowel in de infrastructuur als in communicatie en branding wordt er steeds gerefereerd naar de Molenstraat als ‘Straat van de Ambachten’. Origineel houten straatmeubilair, aankleding van de handelszaken met het nieuwe logo en een muurbekleding in het midden van de straat – die bijna opgeleverd is – zijn uitingen van die nieuwe identiteit. Schepen Vandeurzen: ,,We zetten de weg verder om Genk als unieke shoppingstad in de markt te zetten. Dat doen we enerzijds campagnematig, onder de vlag van ‘Shoppen? Doe es Ge(n)k’ en anderzijds met shoppingevents als ‘Proef van Genk’. Naast de Molenstraat gaan we nu de gekleurde mix van de Stalenstraat Waterschei in de kijker plaatsen. Deze straat, bekend uit de gloriedagen van de mijn, wordt straks ‘De Vallei van Werelden’, waarbij we refereren naar alle multi-etnische culturen die hier horeca, food en fashion , white goods en luxe artikelen aanbieden. Maar dat is weer een nieuw verhaal.”

Foto’s: Stad Genk

_____________________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu