Home > Geen categorie > Samenwerking Parkstad Limburg Theaters & Theater de Maaspoort

Samenwerking Parkstad Limburg Theaters & Theater de Maaspoort

De twee stropdasloze directies van de twee grootste theatercomplexen van Limburg, Parkstad Limburg Theaters (Heerlen/Kerkrade) en Theater de Maaspoort in Venlo slaan de handen ineen.

Hierdoor hoeft het publiek niet ver meer te reizen voor grootschalige en bijzondere theaterproducties. Daarnaast kunnen deze producties beter onder de aandacht gebracht worden. Zo zal de succesvolle musical ‘Vijftig Tinten… de parodie’, waarvan Parkstad Limburg Theaters coproducent is, de eerste productie zijn die, uniek voor Limburg, meerdaags in Heerlen èn in Venlo te zien zal zijn. ‘Vijftig Tinten… de parodie’ speelt zaterdag 7 en zondag 8 juni in Heerlen en op woensdag 29, donderdag 30 en vrijdag 31 oktober in Venlo. De kaartverkoop voor Heerlen is reeds gestart, de kaartverkoop voor Venlo startte gisteren.

De samenwerking vindt plaats op verschillende gebieden waaronder op marketing- en communicatiegebied. Uit onderzoek blijkt dat het publiek graag dicht bij huis naar het theater gaat. Voor grote theaterproducties is men bereid gemiddeld 30 minuten te reizen. Door producties meerdaags geconcentreerd aan te bieden wordt daarbij enerzijds bespaard op de hoge verplaatsingskosten van die producties. Er zijn vaak niet alleen meerdere trucks nodig om de enorme decors te kunnen verplaatsen, maar ook zijn nog eens veel en deskundige technici nodig om het decor telkens op te bouwen. Anderzijds kan het aantal bouwdagen worden verlaagd ten gunste van het aantal speeldagen, dat derhalve niet alleen kosten verlaagt, maar ook opbrengstkansen verhoogt.

Door de samenwerking kunnen theaterbezoekers nu dus zowel in Heerlen als in Venlo terecht voor grotere topproducties. Door de meerdaagse bespeling ‘loont’ het om een intensieve publiciteitscampagne op te zetten. Venlo en Heerlen gaan hier gezamenlijk stevig op inzetten. Theaterbezoekers in Midden-Limburg kunnen zowel naar Venlo als naar Heerlen.

Beide theaters sluiten een verdere samenwerking in de toekomst niet uit. Ze blijven daarbij enthousiast om ook met andere podia de kunsten beter over ‘de bühne’ te krijgen. Venlo werkt al nadrukkelijk samen met de theaters in Venray, Roermond en Weert. De Parkstedelijke samenwerking tussen Heerlen en Kerkrade is een voorbeeld voor het hele land. Het bezoek in Theater Kerkrade is daardoor zelfs verviervoudigd. Door meer en beter afgestemd aanbod en een betere marketing en promotie is meer publiek verleid om te genieten van heerlijke en boeiende theatervoorstellingen. Parkstad Limburg Theaters en de Stadsschouwburg Sittard Geleen zijn al jaren succesvol met een gezamenlijk opera aanbod.

Het moderne Theater Heerlen telt 3 zalen. Venlo is recentelijk gerenoveerd en uitgebreid, waardoor ook hier een modern en sfeervol gebouw staat met een prachtig uitzicht over de Maas. De Maaspoort telt nu ook 3 zalen waaronder de Frans Boermans zaal die is geïnspireerd op de LIMBURGzaal van Theater Heerlen, waarin ook grootschalige popconcerten goed tot hun recht komen. Heerlen heeft hierin zijn sporen al verdiend evenals op het gebied van seriebespelingen van grootschalige theaterproducties. Door afstemming tussen de programmeurs zorgen de theaters samen voor een nog gevarieerder aanbod in heel Limburg.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!