Home > Geen categorie > Rund-um hause

Rund-um hause

‘Gewoon een dagje rund-um hause’ zeggen mijn ouders altijd als ze een van hun vrije weekenddagen in en rondom het huis spenderen. Een combinatie van karweitjes en klussen, zonnetje meepikken en tussendoor met het hele gezin ontbijten en voor een avondmaal zorgen. Gedurende de corona crisis heeft zo’n rund-um hause dagje niet per se die ongedwongen sfeer die het bij mijn ouders thuis in het weekend heeft. Niet thuisblijven is immers geen optie. Dat betekent niet dat je niet het beste kunt halen om die dagen waarin zeeën van tijd zijn om je huis zomer-klaar te krijgen.

  1. Ordenen

Opruimen en structuur aanbrengen; een hels karwei maar oh, zo fijn als het geklaard is. Ik kwam laatst ergens een video over Marie Kondõ tegen. Marie Kondõ is de naam van een Japanse adviseur en bestellerauteur. Haar methode draagt dezelfde naam en helpt bij weggooien en opruimen van je spullen. De totale methode vind ik persoonlijk ietsje overdreven, maar de vouw-methode heb ik inmiddels in mijn hele kast doorgevoerd.

  1. Lenteschoonmaak

Nog erger, de grote schoonmaak. Vooral stofzuigen heb ik een hekel aan. Maar goed; als je het nu doet, kun je als we straks wél weer het terras op mogen ook écht gewoon genieten. Begin bovenaan en werk kamer voor kamer. Handig: met het hele gezin thuis wordt de lenteschoonmaak ineens een typisch gevalletje van ‘vele handen maken licht werk’

  1. De tuin

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, maar wij zitten allemaal binnen tot nader order. Daardoor krijg ik nóg meer zin in de zomer. En die hebben we dan ook echt wel verdiend. Ga voor een complete restyling of kies louter voor nieuwe accesoires, zoals een bbq voor echte grillmeisters of ingebouwde pizza-oven. Je moet zelf de slingers buiten hangen!

  1. Restyling

Je wordt creatief van binnen zitten, je hebt immers ineens veel meer tijd om Pinterest en Instagram uit te spelen. Kan jouw interieur een opfrisbeurt gebruiken? Denk aan eigenwijze accessoires of knallende kuipjes. Op deze website kun je eyecatchers van tafels en industriële boekenkast kopen.

  1. A table

En tegen het einde van de dag duik je, net zoals bij mij thuis in het weekend, met z’n alle de keuken in voor een heerlijk avondmaal. Laat je inspireren door wat de Limburgse chefs je te bieden hebben. Check de verzameling ‘CULINAIR’ op onze Instagram pagina voor inspiratie!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu