Home > Geen categorie > Romantische kerstsferen op Slot Merode

Romantische kerstsferen op Slot Merode

Wie de aanloop naar de kerstdagen graag doorbrengt in een romantische sfeer doet er goed aan om voor 23 december een kijkje te gaan nemen op Schloss Merode in de Duitse gemeente Langerwehe, tussen Stolberg en Düren, op een klein halfuurtje rijden van Aken.

De romantische en prachtig verlichte kerstmarkt die hier sinds 2009 elk jaar gehouden wordt, is voelbaar anders dan de kerstmarkten in bijvoorbeeld Valkenburg en Maastricht, en is onder liefhebbers van fraaie, prachtig verlichte kerstmarkten een begrip. De markt is opgesteld in een schilderachtig park, dat deel uitmaakt van Schloss Merode, een geheel door water omgeven slot, dat vele eeuwen oud is. De binnenplaats van het kasteel en het uitgestrekte park baden vanwege de talloze kaarsen en fakkels in een zacht, sfeervol licht. Het landhuis is nog altijd in het bezit van een uit België afkomstige prinselijke familie, die het slot bewoont en onderhoudt.

De Weihnachtsmarkt auf Schloss Merode werd in 2011 door het populaire WDR-reisprogramma daheim + unterwegs uitgeroepen tot ‘de mooiste kerstmarkt van Noordrijn-Westfalen’.

De markt, bestaande uit tientallen sfeervolle houten huisjes met de mooiste kerstartikelen, is elke week geopend van woensdag tot en met zondag. Veel van de aangeboden spullen worden door de exposanten zelf gemaakt. Onder de ambachtslieden bevinden zich glasblazers, steenhouwers, smeden, mandenvlechters en pottenbakkers. Hun verrichtingen kunnen veelal ter plekke worden bewonderd. Bezoekers, met name kinderen, worden van harte uitgenodigd de ambachtslieden een handje te helpen. Een doorlopend cultureel programma, verzorgd door koren, solisten en fanfares uit de omgeving van Merode, zorgt voor extra sfeer.  Zelfs alpenhoornspelers uit de Eifel vinden hun weg naar Merode en verrassen de bezoekers met hun stemmige klanken.

Aanstaande zaterdagavond vindt op Merode de eerste grote vuurwerkshow plaats. Kijk hier voor alle informatie en het volledige programma. 

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu