Home > Geen categorie > Ridderronde opnieuw gezellig ondanks regen

Ridderronde opnieuw gezellig ondanks regen

Auteur: Maarten van Laarhoven

De Ridderronde, de jaarlijkse Maastrichtse wielerklassieker die voert over de kasseien in de binnenstad, en gisteren voor de 32ste keer verreden werd, is ondanks het regenachtige weer een succes geworden. De tienduizenden bezoekers langs het parcours lieten zich niet kisten door de grijze wolken die aldoor dreigend boven de stad bleven hangen. Daarmee heeft ‘het gezelligste profcriterium van Nederland’ weer eens laten zien waartoe het allemaal in staat is.

De strijd om de Brandtrofee – de ronde van de professionals – werd dit keer gewonnen door de Australiër Mathew Hayman. De in Lanaken wonende renner, die in de sprint Laurens ten Dam versloeg, schreef eerder dit jaar Parijs-Roubaix (‘De Hel van het Noorden’) op zijn naam, een eendaagse klassieker die net als de Ridderronde over heel wat kinderkopjes voert.

Hayman werd uitvoerig in het zonnetje gezet door de 21-jarige tandartsassistente Jade Jacobs uit Maastricht, die dit jaar als rondemiss mocht fungeren.

Grootheden als Tom Dumoulin en Marianne Vos moesten dit jaar verstek laten gaan, omdat zij hopelijk gaan excelleren op de Olympische Spelen, die komende zaterdag van start gaat in Rio de Janeiro.

www.ridderronde.nl

Foto’s: Luc Hommes

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.