Home > Geen categorie > Ricoh Document Center Zuid ontvouwt groeiscenario

Ricoh Document Center Zuid ontvouwt groeiscenario

Voor Astrid Roebroeck-Pinckaers, een van de bekendste zakenvrouwen van Limburg en vorig jaar nog finaliste in de Topvrouw Limburg-verkiezing, had 2020 niet beter kunnen beginnen. Exact tien jaar na de oprichting van haar bedrijf Ricoh Document Center Zuid, zet ze, met de overname van branchegenoot Scando Nederland/Scan Pro (Venlo) de volgende stap in de groei van haar onderneming.

Ricoh Document Center Zuid, met een hoofdkantoor in Geleen, van oudsher een ijzersterke onderneming op het gebied van printers, scanners en kopieermachines, groeide in de loop der jaren uit tot specialist in alles wat te maken heeft met document- en informatiemanagement. ,,Een veelomvattend woord dat onder meer betrekking heeft op het efficiënt opslaan en verwerken van complexe informatiestromen”, zette Roebroeck-Pinckaers eerder tegen Chapeau uiteen.

Vorig jaar zette Ricoh Document Center Zuid een verdere groei in met de overname van de printdivisie van Burotronic. Deze wordt nu gevolgd door de overname van Scando Nederland en Scan Pro, waarmee Ricoh Document Center Zuid in één klap uitgroeit tot een van de grootste aanbieders van Print, Audiovisuele- en Document Solutions in Limburg en Brabant. Scando Nederland en Scan Pro blijven onder de eigen naam en vlag opereren.

Volgens Algemeen Directeur Astrid Roebroeck-Pinckaers gaat het om een koerswijziging, aangezien haar bedrijf tot dusverre altijd organisch is gegroeid. Die strategie is met de overname van zowel Burotronic als Scando Nederland en Scan Pro losgelaten, vertelt de succesvolle zakenvrouw. ,,Scando Nederland en Scan Pro zijn twee bedrijven die ons als een maatpak passen. Deze overname kent wederzijds meerdere voordelen en kansen. Zo verstevigen we onze positie in Zuid Nederland door het uitbreiden van ons team in Geleen met het gedreven team van Scando en Scan Pro op locatie in Venlo.”

Qua aanbod vullen beide bedrijven elkaar op diverse vlakken aan. Waar Ricoh Document Center Zuid één merk vertegenwoordigt, voeren Scando en Scan Pro een drietal topmerken. Daarnaast hebben ze een eigen officieel gecertificeerde service-afdeling in huis. Ricoh Document Center Zuid daarentegen is sterk ontwikkeld in digitalisering, robotisering en audiovisuele oplossingen. Van dat laatste kunnen de klanten van Scando en Scan Pro weer de vruchten plukken, verklaart Astrid Roebroeck-Pinckaers de gedachte achter de overname. ,,Ik ben ervan overtuigd dat het toevoegen van deze twee organisaties zorgt voor een flexibele, toekomstbestendige en toonaangevende club, waarmee we de komende jaren vol kunnen inzetten op synergie.”

Ricoh Document Center Zuid neemt de volledige service- en verkooporganisatie in Venlo over, waarbij alle medewerkers aan boord blijven. Voormalig directeur/eigenaar Roy Senff van Scando Nederland en Scan Pro zal binnen de nieuwe combinatie de rol van Commercieel Manager vervullen. Vanuit die functie draagt hij zorg voor een optimale integratie van de diverse bedrijfsonderdelen. Daarnaast blijft hij al zijn bestaande relaties adviseren.

www.youtube.com/watch?v=afJe7Ip9bMM

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu