Home > Geen categorie > Recordjaar voor Bonnefantenmuseum

Recordjaar voor Bonnefantenmuseum

Auteur: Jo Cortenraedt

Met de als vanouds drukbezochte kerstperiode voor de boeg, stevent het Bonnefantenmuseum dit jaar af op een recordaantal van 147.500 bezoekers, zo heeft het museum bekendgemaakt. 2019 bracht dankzij het verrassende aanbod oude en hedendaagse kunst een breed en divers museumpubliek op de been. De grote publiekstrekkers waren de spectaculaire eerste Nederlandse museale overzichtstentoonstelling Someone is in my House van de befaamde David Lynch, de langverwachte tentoonstelling rondom het mysterie van de Middeleeuwse beeldsnijder Meester van Elsloo, de dubbele solopresentatie van pop-icoon en fotograaf Andy Summers in zowel het Bonnefanten als op het Pinkpopfestival, en de eerste kennismaking voor het grote publiek met het indrukwekkende werk van Paloma Varga Weisz in Bumped Body.

2020: jubileumjaar, nieuwe artistieke avonturen, een nieuw Bonnefanten
Ook 2020 belooft op alle fronten een bijzonder jaar te worden. Een steeds diverser publiek, jong en oud, en van nieuwsgierige leek tot professional, waardeert het eigenzinnige aanbod van het Bonnefanten en weet steeds vaker de weg te vinden voor een bezoek. Het belooft een jaar te worden met voor ieder wat wils en met volle aandacht voor de succesvolle koers die het Bonnefanten sinds enkele jaren vaart: een onderscheidende programmering met een oriëntatie op kunst en kunstenaars die niet, of nog niet op de meeste mainstream podia te vinden zijn, en met een vooruitstrevend, inclusief en inspirerend educatieprogramma voor jong en oud.

2020 staat niet alleen in het teken van de voortzetting van de nieuwe artistieke avonturen waarmee het museum de laatste jaren aan de weg timmert. Het Bonnefanten begint het nieuwe jaar volledig in feestelijke stijl, met de lancering van de nieuwe huisstijl van het museum die een complete metamorfose heeft ondergaan.
De presentatie van de nieuwe huisstijl en website vormt tevens de kick-off van het jubileumjaar 2020 waarin het museum het 25-jarig bestaan viert van het door Aldo Rossi ontworpen iconische museumgebouw. Ter gelegenheid hiervan zijn er gedurende het hele jaar maandelijks speciale en feestelijke activiteiten en evenementen, voor eenieder die het museum een warm hart toedraagt. Alvast een tipje van de sluier: er komt een reeks verrassende avondopenstellingen waarover op 7 januari meer bekend wordt gemaakt.

__________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu