Home > Geen categorie > Reacties op Michelin

Reacties op Michelin

Limburg verliest in de nieuwe Michelin-gids 2 sterren.

De Leuf in Ubachsberg gaat van 2 naar 1 ster en Toine Hermsen van 1 naar 0.

Sandra van de Bunt was blij met die ene ster.  „Na het overlijden van mijn man Paul waren we in principe de sterren kwijt. Dan is het toch mooi dat de jonge ploeg die nu in de keuken staat, zo snel al een nieuwe ster verdiend heeft.”  Volgens  Werner Loens zelfs  ‘een dikke ster met toekomst’.

Loens verklaarde de vervallen ster van Toine Hermsen (Maastricht)  door te stellen dat de keuken van deze routinier ‘niet meer sterwaardig is’.  Hermsen zelf vindt dat hij nog altijd op sterrenniveau kookt. „Minstens dezelfde kwaliteit als voorheen. Alleen heb ik mijn formule aangepast, meer terug naar de basis,  en ik heb de prijzen verlaagd. Nou ja, veel van mijn leerlingen hebben nu 1 en 2 sterren, dat zegt ook al veel.”

Jonnie Boer schrok van het ster-verlies van Toine Hermsen. „Hij is een grote naam in de Nederlandse gastronomie en heeft veel hedendaagse sterrenchefs opgeleid. Erg sneu voor hem.”

Een van zijn leerlingen was Margo Reuten van Da Vinci (**). „Ik vind het erg spijtig voor Toine. Hij is altijd een grote chef geweest en ik en vele anderen hebben heel veel van hem geleerd. Ik weet niet waarom Michelin dit besloten heeft, inhoudelijk kan ik daar niks van zeggen. Maar voor hem als persoon vind ik het erg jammer. Ik hoop niettemin dat zijn gasten hem trouw zullen blijven, want Toine kan natuurlijk nog altijd heel lekker koken.”

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.