Home > Geen categorie > Programma Fashionclash Festival 2014 Bekend

Programma Fashionclash Festival 2014 Bekend

FASHIONCLASH Festival is een spraakmakend internationaal en interdisciplinair mode festival. Het programma met modeshows, tentoonstellingen, Clash project, film, theater, dans, pop-up stores, lezingen en speciale projecten, geeft een nieuwe generatie ontwerpers en kunstenaars de mogelijkheid hun werk te tonen aan een divers (inter) nationaal publiek.

FASHIONCLASH Festival is, zoals de naam al zegt, een ‘clash’ met mode als uitgangspunt. ‘Clash’ staat voor een ontmoeting van talent, culturen, disciplines en publiek rondom het gegeven ‘mode’. Met zijn modeshows, exposities, performances en interdisciplinaire samenwerkingen tussen modeontwerpers en theatermakers, choreografen en andere kunstenaars neemt FASHIONCLASH een unieke positie in het internationale mode discour.

FASHIONCLASH Festival biedt podium aan meer dan 100 veelbelovende talenten uit binnen en -buitenland en is een unieke gelegenheid om talent te ontdekken en om geïnspireerd te raken door de kunst van mode. Het festival is laagdrempelig voor zowel de deelnemende kunstenaars als voor het publiek. Behalve het modeshow programma is het festival grotendeels gratis toegankelijk.

Waar, Hoe en Wat?
Locatie: 13 t/m 15 juni programma in de SAMdecorfabriek, voormalig decorfabriek van de Mosa aan de Meerssenerweg 215, achter Centraal Station Maastricht. Entree: Toegang voor de Expositie, de Market en het meeste van het Side Program is gratis. Voor het Modeshow programma is er kaartverkoop. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via http://fashionclash.nl/tickets/ en op de locatie tijdens het festival. Het spectaculaire programma van de 6de editie brengt samen meer dan 100 ontwerpers en kunstenaars afkomstig uit 30 landen.

Modeshows
Het modeshow programma is een podium waar 40 aanstormende mode talenten hun collecties tonen maar waar je ook bijzondere dans en theater performances kan zien. Je kunt genieten van de collecties van Tom Van der Borgt, KRJST, STEINROHNER, Joelle Boers en Bregje Cox, Yojiro Kake, EUGENIALEJOS, Ima Mad en Uta Bekaia. Op de catwalk kun je ook collecties zien van mode studenten van MAFAD (Academie Beeldende Kunsten Maastricht).

Expositie
Thema voor de 6de editie is ‘Leeftijd’ en de kunst van het ouder worden in de breedste zin van het woord. De expositie is samengesteld met werk van ontwerpers waar het thema een rol speelt zoals in het werk van Yoni Lefevre, Daniel Ramos Obregon en Stefanie Barz. Projecten (OLD)Fashion(ed) en VERWEVEN zijn een intergraal onderdeel van de Expositie. In VERWEVEN, een project van theater performer Nina Willems, vertellen we de verhalen van gewone mensen achter de kleren die ze dragen. Portretten van vijf vrouwen van verschillende leeftijden dienen als inspiratie voor 5 mode ontwerpers. Iedere ontwerper gaat naar aanleiding van een toegewezen portret een outfit ontwerpen voor de vrouw in kwestie; hij/zij verweeft het verhaal achter de vrouw in een nieuwe outfit. Toegang is gratis.

FASHIONCLASH Market
Ben je op zoek naar bijzondere fashion items, accessoires of sieraden van nieuwe ontwerpers en labels bezoek dan de designer market in de SAMdecorfabriek waar nieuwe mode labels en ontwerpers de mogelijkheid krijgen om werk te presenteren en te verkopen. In de market vind je kraampjes van o.a MLY, Stieglitz, Lore van Keer, Klekko, Amal Kiran Jana, Marina Stanimirovic, HEIMWEH, Plùs Que Ma Viè by Andrea Lazzari en veel meer. Toegang is gratis en betaalwijze is ‘cash only’.

Over FASHIONCLASH 

FASHIONCLASH is een internationaal en interdisciplinair mode platform met focus op een nieuwe generatie ontwerpers en kunstenaars. Het doel van Stichting FASHIONCLASH is om talent om talent, verschillende disciplines, culturen en een breed publiek te verbinden via mode. FASHIONCLASH voorziet in een platform door het ontwikkelen en organiseren van projecten waar ontwerpers en kunstenaars van diverse disciplines hun werk kunnen presenteren. Drijvende kracht en artistieke leiding van FASHIONCLASH zijn Branko Popovic, Laurens Hamacher en Nawie Kuiper.

Download hier het hele persbericht of ga naar de site van Fashionclash!

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.