Home > Geen categorie > Prijs voor Kasteel Doenrade

Prijs voor Kasteel Doenrade

Op Donderdag 15 mei 2014, tijdens de Rabobank Demarrage Ondernemersprijs werd Hotel Kasteel Doenrade uitgeroepen tot Beste Startende Onderneming van Zuid Limburg.

In een spannende avond, die werd bezocht door 300 mede ondernemers, moesten de genomineerden een Pitch houden en er werden vragen gesteld door een kritische vakjury. Volgens de vakjury is Hotel Kasteel Doenrade de winnaar vanwege het feit dat zij in een korte tijd een goede en professionele organisatie hebben weten op te zetten en gewerkt hebben aan de hand van hun ondernemersplan. Met als top prestatie een meer dan positief resultaat, ondanks de economische crisis waarin de Horeca nog steeds verkeerd.

Karin Hansen en René Goltstein, beide directeur/eigenaar, zijn trots op het behalen van deze prijs, maar geven aan vooral trots op hun team te zijn. Zonder het enthousiasme en gastgerichtheid van hun medewerkers, was deze prestatie nooit behaald.

Kasteel Doenrade werd gebouwd rond het jaar 1117 en is daarmee een van de oudste kastelen van Limburg. Het werd bewoond door adellijke families die in de historie van Limburg een belangrijke rol vervulden.

Vanaf 1925 heeft het kasteel dienst gedaan als nonnen klooster. Daarna diende het van 1960 tot 1969 als politieschool. Van 1978 tot 1985 is het kasteel in particulier bezit. Vanaf 1985 tot 1991 heeft het kasteel In 1991 is de Stichting RBK begonnen met de verbouwing en renovatie van het kasteel. Omstreeks 1995 is het kasteel een horeca gelegenheid geworden met hotel accommodaties.

Van 2005 tot 2012 is het geëxploiteerd als B&B.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.