Home > Geen categorie > Prijs voor Gulpener op de World Beer Cup Award

Prijs voor Gulpener op de World Beer Cup Award

De Gulpener Bierbrouwerij heeft wederom de top 3 van de wereld bereikt met een van haar bieren. Gerardus Wittems Kloosterbier Dubbel is tijdens de World Beer Cup Awards Ceremony op 11 april in Denver, Colorado, bekroond met een Zilveren Award.  De World Beer Cup wordt gezien als de meest prestigieuze en grootste biercompetitie van de wereld.

Jan Willem den Hartog, Brouwmeester Gulpener Bierbrouwerij: “Yes, yes, yes!!!!! Ik heb namelijk een goede  twee à drie jaar met deze receptuur geworsteld, een Belgische Dubbel is een van lastigste recepturen om goed in balans te krijgen. Ik ben er dolgelukkig mee en mijn weekend kan niet meer kapot.”

“We zijn ontzettend blij met deze prijs. Het bevestigd ons in het gevoel dat onze kwalitatieve bieren tot de wereldtop behoren. Afgelopen jaar is Gulpener Château Neubourg ook al bekroond met een European Beer Star Award.” zegt John Halmans, Directeur van de Gulpener Bierbrouwerij in een reactie.

Een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit 219 personen, beoordeelde 4.754 verschillende bieren uit totaal 58 landen door middel van een blindproeverij. De bieren waren onderverdeeld in 94 categorieën, waaronder die van Belgian-Style Dubbel. De categorie waar Gerardus Wittems Kloosterbier Dubbel bij in de prijzen viel.

Gerardus Dubbel is een van de 16 speciale bieren van de Gulpener Bierbrouwerij. Gulpener Château Neubourg viel in 2013 in de prijzen bij de European Beer Star Award en Korenwolf Witbier won in 2008 ook deze prestigieuze award.

Bieromschrijving

Gerardus Dubbel is een zeer eigentijds en vooral eigengereid bier. Zuur en kruidig. De goede proever herkent zelfs noten en cederhout. Gerardus Dubbel is een stevig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 7 %. Een deel van de omzet is bestemd voor het behoud van het prachtige klooster in Wittem. Gerardus Dubbel heeft een complexe mondvullende smaakbeleving van verfijnde karamelstructuur met nuances van laurier, gember en rijpe kers. Prachtige in elkaar overlopende fluweelzachte zoet- en zuurbeleving met een relatief lang aanhoudende lichtfrisse afdronk met verfijnde hopfinesse.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.