Home > Geen categorie > Preuvenemint sterk van start

Preuvenemint sterk van start

Het Preuvenemint op het Vrijthof in Maastricht ging donderdag sterk van start met vooral ’s avonds een grote opkomst. De gebruikelijke exclusieve ontvangst van Q-Park ging dit jaar voor het eerst niet door. De internationale parkeergigant vond een dergelijk ‘receptie’ voor een kleine duizend bestuurders en ondernemers niet meer zo passen in de huidige tijd.  Het vertrek van CEO Ward Vleugels zal er ook iets mee te maken hebben.

Daarvoor in de plaats waren er nu ’s middags een aantal verschillende ontvangsten voor zakenmensen, onder meer bij Brand Bier, waar in totaal ruim duizend mensen op afkwamen.

Mise en Place opende hun nieuwe internationale hoofdkantoor; Chateau Jerusalem. Gelegen naast het de Hoge Hotelschool Maastricht, waar het ooit allemaal begon. 

’s Avonds kwam het echt  op gang en werd het Vrijthof als vanouds overstroomd met mensen die kwamen voor allerlei culinaire heerlijkheden en wijnen. De keuze is groot, van sterrenrestaurants zoals Tout à Fait en Vivendum, tot populaire eetzaken voor jongeren zoals Nxt Door en Moods.

Mede door de steeds weer vernieuwende elementen van het organiserende Struys-comité blijft ’t Preuvenemint een trekpleister van jewelste met over vier dagen al gauw zo’n 200.000 bezoekers.

Burgemeester Onno Hoes verheugde zich alvast op de Koninklijke gasten. ­„De sfeer in de stad is dezer dagen weer heel internationaal en feestelijk, dat is de kracht van Maastricht. Aan de cijfers zien we dat de stad steeds aantrekkelijker wordt voor bezoekers uit binnen- en buitenland. De Koninklijke gasten zullen die feestelijke, bijna on-Nederlandse sfeer, vandaag volop kunnen proeven.”

 

Foto’s: Frits Widdershoven

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.