Home > Geen categorie > Pop-up M-theater in MECC Maastricht

Pop-up M-theater in MECC Maastricht

Van half oktober tot eind december komt er een pop-up theater in de grote Zuidhal van MECC Maastricht. Daar worden tribunes gebouwd met zitplaatsen volgens de coronamaatregelen. Toch kunnen er dan 1250 bezoekers in, waardoor het Theater aan het Vrijthof, dat van deze tijdelijke zaal gebruik gaat maken, het grootste theater van Limburg wordt.

Op de eigen locatie kan het Theater aan het Vrijthof zo’n 900 mensen ontvangen, maar in corona-tijd kunnen dat er maar 220 zijn. Die stoelen blijken in de nieuwe programmering vanaf september snel vol te lopen.

Om zowel de vaste bezoekers als ook de artiesten tegemoet te komen, gaat Theater aan het Vrijthof nu een samenwerking aan met het MECC. „Daar zijn we al een tijdje over bezig en we zijn heel blij dat we weer aan de gang kunnen, want de artiesten staan te popelen”, vertelt Jean Boelen, directeur van het Theater aan het Vrijthof.

Ook MECC-directeur Rob van de Wiel is heel tevreden met dit initiatief. „Dan hebben we tenminste reuring in de tent, omdat het heel moeilijk blijkt om in deze coronatijd de normaal geplande evenementen te laten doorgaan.”  De zakenbeurs Limburg Leads en Jumping Indoor Maastricht zijn reeds afgelast, de kans dat de horecavakbeurs BBB en de kerstconcerten van André Rieu doorgaan, worden ook niet groot geacht.

Wel hoopt het MECC dat het zakenleven eveneens gebruik gaat maken van deze tijdelijke tribune-opstelling, om zo toch bijeenkomsten te kunnen organiseren.

Theaterprogrammeur Peter Noten zegt dat de ervaringen bij de kerstconcerten van André Rieu vorig jaar hebben geleerd dat de akoestiek in het MECC met een aantal aanpassingen op het gewenste niveau kan worden gebracht.

Theaterproducent Albert Verlinde, tevens voorzitter van de raad van commissarissen bij het MECC, toonde zich eveneens verheugd met dit initiatief. „Eindelijk! Het is verschrikkelijk dat al die duizenden mensen die werkzaam zijn in onze sector al maandenlang hun werk niet hebben kunnen doen. Dit soort projecten zorgt ervoor dat er weer hoop komt.”

Artiesten van landelijke faam zullen komen optreden in het zogeheten M-theater in het MECC. zoals zangeres Brigitte Heitzer, die op 13 december geprogrammeerd staat met de show ‘Tickets to Broadway’, samen met andere artiesten.  „Ik ben daar heel blij mee”, vertelt de in Noorbeek opgegroeide Brigitte Heitzer. „Wij staan allemaal te popelen om weer te mogen optreden. Dat hebben we zó gemist de afgelopen maanden.” Zij gaf alvast een klein voorproefje tijdens de presentatie van de plannen.

In het pop-up theater worden onder meer ook Martin Fischer, The Dutch Eagles, het Metropole Orkest, Najib Amhali en Jeroen van der Boom verwacht.

De ticketverkoop begint online vanaf 29 augustus op theateraanhetvrijthof.nl

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu