Home > Geen categorie > Poort naar het zuiden 15/10

Poort naar het zuiden 15/10

De Maastrichtsche Watersport Club (MWC) is een watersportvereniging voor roeiers, zeilers en motorbootvaarders. De vereniging telt meer dan 300 leden. Bij MWC kun je (beter) leren roeien, jeugdroeien en roeien voor mindervaliden. Daarnaast worden roeiers prestatiegericht begeleid. MWC beschikt over haar eigen havenfaciliteiten. Voornamelijk door de inzet van vele vrijwilligers is het mogelijk voor MWC om roeiïnstructies te geven, roei-en haven materiaal te onderhouden, roeiwedstrijden, roeitochten en toertochten te organiseren. 

MWC9

Het prachtige clubhuis ligt op een unieke locatie met schitterende uitzichten richting het centrum van Maastricht en natuurgebieden rondom de Maasplassen richting Eijsden. Het clubhuis beschikt over een ruim terras direct gelegen aan de Maas. Tevens ligt in het clubhuis een ergometerruimte welke ten dienste van de sporter staat en zijn er uitgebreide douche- en kleedruimtes. 

MWC7

De Maastrichtsche Watersport Club is opgericht op 28 mei 1914. Met de komst van de Universiteit Maastricht werd de studentenroeivereniging Saurus opgericht in 1983. MWC is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB), de Zuidelijke Roeibond (ZRB), de Koninklijke Nederlandse Watersport Vereniging (KNWV) en het Vlaams Verbond voor de Watersport (VVW). 

Meer informatie over MWC vindt u op: www.maastrichtsche.nl
Hoge Kanaaldijk 100
6212 XP Maastricht
T: 043 – 3216195

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.