Home > Geen categorie > Poort naar het Zuiden (1)

Poort naar het Zuiden (1)

Het verleden
In 1740 werd Thiessen Wijnkoopers opgericht door Guillaume Thyssen. Hij vestigde zijn wijnhandel in een statig, 17e eeuws huis, gelegen aan de Grote Gracht 18 te Maastricht. Dit pand beschikte over een kelder waarvan het oudste deel in de 14e eeuw werd aangelegd als onderdeel van de eerste vestingwerken. Deze kelder kon prima dienen als opbergplaats voor de wijnen. In eerste instantie werd de wijn bewaard in houten fusten. Aan het eind van de 17de eeuw echter werd de kurk uitgevonden, wat opslag in fles mogelijk maakte. Momenteel hebben wij zelfs nog wijnen van begin 1900 op voorraad.

Heden en toekomst
In 1907 overleed Joseph, de laatste telg van het geslacht Thiessen. De zaak werd diverse malen overgenomen en door uitbreiding van de kelders en verschillende renovaties kon het bedrijf verder groeien. Nadat in december 2003 de laatste familieaandelen werden overgenomen door Moraco, de investeringsmaatschappij van Marcel Mourmans, volgde een volledige reorganisatie en renovatie. Recent is de bottellijn geheel vernieuwd, de kelders zijn gerenoveerd, kantoren, winkel en proeflokalen opnieuw ingericht. In onze sfeervolle winkel treft u een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen aan. Daarnaast bieden wij tal van mogelijkheden op het gebied van rondleidingen, proeverijen, vergaderingen en diners. Ook voor de bezorging van een relatiegeschenk op maat bent u bij ons aan het juiste adres. Zo komen originele elementen en eigentijdse ideeën samen in het ‘nieuwe’ Thiessen, het oudste wijnhuis van Nederland. Uniek voor Thiessen is en blijft natuurlijk het opvoeden en bottelen van de wijnen die en vrac uit Frankrijk komen. De vochtige, koele kelders bieden na al die eeuwen nog steeds de perfecte plek voor rijping op fust en fles. Geschiedenis en toekomst gaan hand in hand verder.

Tel. 0031 (0)43 – 325 13 55
Fax. 0031 (0)43 – 321 47 15
Email. wijnhandel@thiessen.nl

Afhaaladres
Batterijstraat 60, 6211 SJ MAASTRICHT

Openingstijden kantoor
Maandag – Vrijdag: 09.00 – 17.00

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!