Home > Geen categorie > Poort naar het zuiden 01/10

Poort naar het zuiden 01/10

In 1970 werd de wijngaard van de Apostelhoeve aangelegd op de zuidhellingen van het Jekerdal in Maastricht, daarmee is de Apostelhoeve het oudste nog functionerende wijnbedrijf van Nederland. De bodem die bestaat uit kiezel en merg beslaat acht hectare, en is uitermate geschikt voor het telen van onder andere riesling, pinot gris en auxerrois. De Limburgse familie Hulst, eigenaar van de Maastrichtse wijngaard won in de loop der jaren diverse prijzen met de wijnen. Inmiddels is de Apostelhoeve uitgegroeid tot een van de bekendste wijngaarden van Nederland. 

                   Apostelhoeve1


De vier aangeplante druivensoorten die door de Apostelhoeve geteelt worden leveren samen zes wijnen op. De wijnen zijn van een zeer hoge kwaliteit, er is een goede balans tussen fruit en zuren. In het hele land zijn de wijnen van de Apostelhoeve te koop, daarnaast zijn ook Frankrijk en Duitsland enthousiaste afnemers van de Limburgse wijn. 

 

                        Apostelhoeve

 

Wie de exclusieve wijnen ook wil proeven, kan een proeverij en rondleiding over het landgoed boeken. Beoordeel de verschillende wijnsoorten met vrienden, familie en collega’s en geniet van de prachtige omgeving van de wijnboerderij. Eet er een lekker stukje roggebrood met ham bij en ervaar zelf het goede, bourgondische leven!

De apostelhoeve
Susserweg 201
6213 NE Maastricht 
T: 043-3432264
www.apostelhoeve.nl

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!