Home > Geen categorie > Philharmonie zuidnederland

Philharmonie zuidnederland

Na het openingsconcert van het nieuwe orkest ‘philharmonie zuidnederland’ in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht waren de reacties gelijkluidend: jammer dat het Limburgs Symfonie Orkest niet meer bestaat, maar ervoor in de plaats is wel een orkest gekomen dat meer mogelijkheden heeft en dat ook al meteen heeft bewezen.

Alleen al door de getalssterkte, zo’n 90 muzikanten, is de klank van de philharmonie zuidnederland krachtiger en voller. Het concert met onder meer werken van Tsjaikovski en Vleggelaar maakte indruk op de nagenoeg volle zaal. Ook minister van cultuur Jet Bussemaker toonde zich tevreden. „Het samengaan van twee orkesten doet zeker pijn in de organisatie en bij sommige individuele leden, maar het resultaat is veelbelovend.”

Ze had ’s middags in Maastricht overigens al geproefd van ‘het goede leven in het zuiden’: „Heerlijk om hier een dagje te genieten.”

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.