Home > Geen categorie > Peter de Grote al 30 jaar op Chateau Neercanne

Peter de Grote al 30 jaar op Chateau Neercanne

Auteur: Jo Cortenraedt

Het komend weekeinde viert Peter Harkema dat hij al 30 jaar directeur is op Neercanne. De wijnclub Gamay stond er bij een prachtige champagnelunch al bij stil en voorzitter Ralph Thomas sprak van ‘Peter de Grote’, die al drie decennia met succes de scepter zwaait op deze bijzondere culinaire locatie. Ooit was tsaar Peter de Grote op Neercanne, vandaar de vergelijking.  „Ik had natuurlijk nooit gedacht dat ik hier zo lang zou blijven”,  zei Harkema, „maar van eigenaar Camille Oostwegel heb ik al die tijd de vrijheid gekregen om naar eigen inzicht het kasteel te exploiteren. Kennelijk tot zijn tevredenheid, anders had ik dat wel gehoord. Ik word eind deze maand zestig, dus ik ga ook niet meer naar iets anders zoeken. Mijn vrouw Ans en ik hebben het prima naar onze zin bovenop de berg. We moeten er nog wel een jaartje of zeven tegenaan kunnen.”

Al die 30 jaar heeft Neercanne ook al een Michelin-ster, en waarom dat zo is, viel ook tijdens de lunch van 6 gangen weer te proeven met onder meer een perfecte gegrilde tarbot met wortelcrème en boter van noten. De keuken van Hans Snijders, ook al 30 jaar op hetzelfde adres werkzaam, is buitengewoon constant van kwaliteit.

Ondanks de crisis heeft Château Neercanne in verhouding de laatste vijf jaar het beste gedraaid, zo stelt Harkema. „We hebben al vroeg drempelverlagende stappen ondernomen met jubileumthema’s en scherpe prijzen. Het kasteel mag van buiten dan deftig tonen, het swingt hier als nooit tevoren.”

Dat blijkt ook uit het personeelsbestand. Maar liefst 22 stellen hebben elkaar op de werkvloer van Neercanne leren kennen en werken er nog altijd. Een vruchtbaar, glorerend bedrijf dus. 

 

Foto’s: Frits Widdershoven

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.