Home > Geen categorie > Pasen in Maastricht

Pasen in Maastricht

Wat begon als een familietraditie zette zich dit jaar door naar (hopelijk) een traditie voor de hele stad. De Maastrichtse topchocolatier Ralph Hagen, een ‘chocolade-architect’, hielp afgelopen Paasmaandag de Paashaas een handje mee door exclusieve chocolade paaseitjes te verstoppen in het stadspark van Maastricht. “Je had ze moeten zien rennen, op zoek naar de chocolade eitjes. Geweldig!”

Woensdag 23 april 2014

Het zonnetje scheen, aan de andere kant van het park klonken de melodieën van een harmonie en ook de eendjes kwaakten vrolijk mee. Nadat de regels nog even kort werden uitgelegd begonnen de kinderen (groot en klein) enthousiast rennend, lopend en kruipend, aan hun zoektocht. De een keerde terug met een mandje voller dan de andere, maar eerlijk is eerlijk: aan pret en lekkers was er niet tekort.

Zo stonden er na afloop ook nog een aantal heerlijke traktaties, waaronder chocoladelolly’s met een vulling van praline van Ralph Hagen. De professionele grimeur zorgde voor een extra vrolijk geheel. Maar het was die dag behoorlijk warm en er mocht dus uiteraard één lekkernij niet ontbreken: ijs! Ralph Hagen vroeg Tom Penders van Ijsmakerij Stella Gelato om zich erover te onfermen. “Ralph wilde voor deze gelegenheid speciaal ijs, dus hebben we besloten om het van Marou chocolade te maken, een van ‘s werelds beste chocola.”

Smullen, smullen en nog eens smullen. Niet alleen de kinderen genoten; ook onder de ouders was er veel animo voor de instandhouding van deze oude traditie. “Heeft onze zoon de Paaskip met de hoofdprijs gewonnen?”, vroeg een ouder enthousiast en al glurend door de chocolade Paaskip heen. Ralph legt uit, “Er waren 3 gouden eitjes verstopt en de vinders ervan kregen een grote chocolade Paaskip. In één van die Paaskippen zat nog een extra verrassing: een ticket om een kinderfeestje te vieren in ons atelier”.

Meer weten over chocolatier Ralph Hagen? Klik dan hier.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.