Home > Geen categorie > Optimisme bij uitreiking Sjeng Kremers-awards

Optimisme bij uitreiking Sjeng Kremers-awards

Voormalig gouverneur dr. Sjeng Kremers heeft zaterdag in het Parkstad Limburg Theater twee naar hem genoemde  awards én twee aanmoedigingsprijzen uitgereikt. Dat gebeurde tijdens Dansen op de Mijnen, een theatercollege dat werd verzorgd door Roger Dassen, financieel topman bij chipmachinefabrikant ASML in Veldhoven en echtgenoot van de Kerkraadse burgemeester Petra Dassen-Housen.

De Kremers Award is een prijs voor scripties en proefschriften over sociaaleconomische herstructurering van een regio. De tweejaarlijkse prijs is een initiatief van Stichting Behoud Mijnhistorie (SBM). Met de scriptieprijzen wil de stichting de lessen die geleerd zijn uit de mijnsluiting in Zuid-Limburg levend houden.

Voor de editie 2019 leverde dat zes nominaties op in de categorieën PhD, master en bachelor. Ward Ooms won in de categorie PhD met zijn proefschrift Innovation through collaboration: challenging the assumptions. Hij promoveerde hiermee aan de Open Universiteit. Dirk Janssen (TU Eindhoven) won in de Master-categorie met zijn scriptie Learning strategies of high tech software firms, the case of Brainport’s High Tech Software Cluster. De aanmoedigingsprijzen waren voor Ines Stelk (UNU MERIT – Maastricht) in de categorie Master en voor Liza Gordin (Universiteit Maastricht) in de categorie bachelor.

De prijsuitreiking van de Kremers Awards was onderdeel van Dansen op de Mijnen. Kerkradenaar, voormalig CEO van Deloitte, hoogleraar Auditing aan de VU en topman van ASML Roger Dassen verzorgde een  theatercollege waarin hij leiders uit politiek, wetenschap en bedrijfsleven opriep om de economische en sociale ontwikkeling en innovatie in Zuid-Limburg  tot ‘Chefsache’ te maken.

______________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

 

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu