Home > Geen categorie > Opera-theater van de bovenste plank

Opera-theater van de bovenste plank

Veelzijdig sopraan Janine Kitzen brengt indrukwekkend eigen Opera-Theater in Maastricht

 

Sopraan Janine Kitzen geeft op donderdag 19 maart a.s. een bijzonder concert in de Bonbonnière in Maastricht. Hiermee zal een lang gekoesterde droom van de Limburgse sopraan realiteit worden. Aan de hand van Opera Theater, een mix van opera gecombineerd met musicalelementen, zal de uit Kerkrade afkomstige Kitzen haar eigen geluid ten gehore brengen.

 

De muzikale droom: ‘Il mio sogno’      
Na hoofdrollen in onder meer The Phantom of the operaDe musical Titanic, Don Giovanni, diverse operettes en tal van solo optredens vond de Limburgse sopraan het nu tijd om de regie in eigen handen te nemen. Het resultaat: ‘Il mio sogno’ een muzikale reis waarin klassieke opera met musicalelementen gecombineerd wordt. Met deze zeer toegankelijke en eigentijdse interpretatie van opera wil Janine Kitzen de bezoeker meenemen in een reis door haar muzikale leven; “Mijn liefde voor de opera, operette, musical en diverse andere muziekstijlen vloeien als het ware samen in één muzikale happening”.

 

Magie van het theater     
De Bonbonnière in Maastricht is uitermate geschikt voor Opera. Echter heeft Janine Kitzen plannen om met ‘Il mio sogno’ nog grootser uit te pakken in de Bonbonnière. “Het wordt een visuele voorstelling met alle hedendaagse technieken in de magnifieke setting van het klassieke opera decor”. Met deze aanpak wil Janine de bezoeker een onvergetelijke avond bieden waarbij alle zintuigen geprikkeld worden.      

Muzikaal ensemble
De sopraan wordt tijdens haar concert ‘Il mio sogno’ begeleid door een klassiek orkest onder leiding van Robert Weirauch. Daarnaast zal o.a. de Italiaanse bas Angelo Valenti deze avond zijn opwachting maken. De regie is in handen van Nynke Van den Bergh.

During Tefaf           
‘Il mio sogno’vindt plaats donderdagavond 19 maart 2015, dezelfde week waarin de Tefaf plaatsvindt. Met het concert van Janine Kitzen heeft Maastricht er een mooie culturele aanvulling bij, waarmee de stad ‘During Tefaf’ haar internationale bezoekers een breed spectrum aan avondactiviteiten kan aanbieden.

Kaarten
De tickets voor ‘Il mio sogno’ zijn bijna uitverkocht. Er zijn nog enkele tickets te koop op www.janine-kitzen.com   

 Il Mio Sogno 2

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.