Home > Geen categorie > Opening ‘The DOGPARADE’, ECI Roermond

Opening ‘The DOGPARADE’, ECI Roermond

‘The DOGPARADE’ is een unieke en groots opgezette Nederlandse kunstexpositie van beschilderde Bulldog-sculpturen die aandacht vraagt voor kinderen met een progressieve, dodelijke ziekte.

Dogparade

De parade van kunsthonden trekt door heel Nederland en de Stopera in Amsterdam was de eerste plek waar ze te bezichtigen was voor het publiek. Na een succesvolle parade op o.a. de Dam in Amsterdam en de Nijmeegse 4daagse is ‘The DOGPARADE’ vanaf 29 Agusutus t/m 21 September op bezoek in Roermond. 

Opening in de ECI-cultuurfabriek
Op vrijdag 29 augustus om 15:00u. vindt de feestelijke opening van ‘The DOGPARADE’ plaats in de ECI-cultuurfabriek waarna daar tot 19 september de hele collectie van 30 honden dagelijks gratis te bezichtigen is van 11:00 tot 19:00u. 

Stadsparade Roermond
Op 20 en 21 September gaan de manshoge kunsthonden 2 dagen naar buiten waar ze in het centrum van Roermond op de Markt, het Munster-, Stations-, Kloosterwand- en Kazerneplein voor iedereen openbaar te bewonderen zullen zijn. 

Topkunstenaars
Bijzonder aan deze expositie is dat hij bestaat uit levensgrote, en groter dan levensgrote, hondenbeelden. Nog bijzonderder is dat deze beelden beschilderd zijn door de absolute top van hedendaagse Nederlandse kunstenaars. Grote namen zoals: Ted Noten (kunstenaar van het jaar 2012), Clemens Briels (officieel kunstenaar van de Olympische Spelen), Naerebout (beste exportproduct afgelopen jaren), Gerdine Duijsens, Jacques Tange, Richard Smeets, Ger Eikendal Pieter Pander, Toos van Holstein, Guy Olivier en vele anderen verleenden hun medewerking.

Energiestofwisselingsziekte
Organisator van dit project is de Roermondse Mike Zeelen, moeder van Noa (6) met energiestofwisselingsziekte. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de Stichting Energy4All die zich inzet voor de ontwikkeling van het medicijn voor kinderen met energiestofwisselingsziekte. Kinderen met deze ziekte hebben slechte prognoses en 70% sterft voordat ze 18 jaar oud zijn. Voor meer informatie zie: www.energy4all.nl      

Info
De beelden zullen in het voorjaar van 2015 geveild worden en u kunt zich daarvoor aanmelden via info@thedogparade.com.

Op de website krijgt u een mooi voorproefje van de expo: www.thedogparade.com

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.