Home > Geen categorie > Opening Limburgse stand op TEFAF

Opening Limburgse stand op TEFAF

Bij de opening van de Limburgse stand op de kunstbeurs TEFAF heeft bestuursvoorzitter Willem van Roijen niet alleen bevestigd dat er een nieuw, 5-jarig contract met MECC Maastricht is getekend, maar ook dat de beurs überhaupt niet weg wil uit de Limburgse hoofdstad. Wel is er een clausule in het contract opgenomen dat TEFAF kan vertrekken, als de Nederlandse overheid maatregelen zou nemen die het werk van de kunsthandelaren lastiger zou maken. „Dan denk ik met name aan de BTW. Als die voor de kunsthandelaren hier, die veelal uit het buitenland komen, verhoogd zou worden, dan gaan we weg. Maar voor de rest hebben we het hier prima naar onze zin.”

Gouverneur Theo Bovens toonde zich verheugd over de aankoop van de MECC-gebouwen door de Gemeente Maastricht. „Daardoor krijgt de MECC-organisatie meer kansen op de markt omdat de kosten dalen.”

Maria van der Hoeven, directeur van het Internationaal Energie Agentschap in Parijs, legde een verband tussen het Jaar van de Mijnen – een van de thema’s op de Limburgse stand – en de ontwikkelingen op onder meer de Chemelot Campus. „Limburg kan opnieuw de energieleverancier worden van Nederland, maar nu op een duurzame manier.”

 

Foto’s Ruben Reehorst

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu