Home > Geen categorie > Opening Ijsmakerij Stella Gelato

Opening Ijsmakerij Stella Gelato

Alsof hij de zon ook bij de opening van zijn zaak had besteld deed eigenaar Tom Penders (24) vandaag in Wyck de deuren open van zijn eigen ijsmakerij Stella Gelato. Zijn doel? Om met iedere dag vers bereid ijs Maastricht nog smakelijker op de kaart te zetten!

Woensdag 26/03/2014

Tom Penders komt uit een klein dorpje in het Heuvelland en werkte jarenlang niet alleen hard in de keukens van prestigieuze restaurants en hotels in het Heuvelland, het Mergelland en Maastricht, maar leerde ook mee in de cuisines van bijvoorbeeld Curaçao. Hij leerde de horeca-wereld goed kennen, en wist zodoende ook waar voor hem een kans lag: een authentieke Maastrichtse ijsmakerij beginnen in hartje Maastricht. Hij kocht het prominent gelegen pand nummer 56 aan de Stationsstraat te Wyck, tussen de grote namen van deze stad.

“Alles moet Maastricht uitstralen”, zegt Penders enthousiast als het over het concept van zijn ijsmakerij gaat. We bespelen alle zintuigen. Zo zie je Maastricht niet alleen terugkomen in de naam en het logo van “Stella Gelato”, wat Italiaans is voor “Sterijs”. Maar straalt het stijlvolle, cleane, strakke interieur met rode accenten en kroonluchters ook de Maastrichtse charme uit. Besluit je naast je lekkernij ook nog een kopje koffie te drinken (voorzien van een heerlijke bonbon), dan proef je ook Maastricht dankzij de ingrediënten van Blanche Dael. Luister je tenslotte nog, dan hoor je de klanken van ‘Maastricht FM’.

Penders opent zijn zaak op het goede moment op de juiste plek. Wyck is vandaag de dag een broeiplek van talent, kwaliteit en ervaring. De ondernemers ter plekke werken samen en helpen elkaar waar nodig is. “Dat merkte ik gisteren al, toen ik plots nog een schroevendraaier nodig had. Hier aan de overkant hebben ze me er meteen een gegeven.” Ook Harold Mestrini van de gelijknamige optiek gaf al aan blij te zijn met zijn nieuwe buurman. “Soms halen we wel eens een drankje voor onze klant. Nu kunnen we hen ook nog eens verblijden met een lekker ijsje van hiernaast.”

Het mooie van Stella Gelato’s locatie? Dat het – Wyck – alles in huis heeft voor een complete shopping-dag. Penders: “Je kunt hier een hele dag doorkomen. Zo kun je de route bijvoorbeeld starten met shoppen voor een complete look bij Léon Martens, Mestrini, Noir, Léon MonFrance, Chiq The Concept Store of Stijl Maastricht, neem je een aperitiefje bij De Poshoorn, een heerlijke maaltijd bij Harry’s en sluit je je dag af met een ambachtelijk ijsje van bij ons. Wat wil je nog meer?”

Maar waarom nou een ijszaak in Maastricht?, vraag je je af. Al kijkend naar de mensen die Ijsmakerij Stella Gelato binnenlopen besef je waarom. Of je nou arm of rijk bent, jong of oud, hipster of kakker: deze lekkernij is onweerstaanbaar voor (bijna) iedereen. Slechts een blik op de kleurrijke vitrine met het rijke assortiment (van oer-Hollandse stroopwafel tot aan het immens populaire yoghurt-ijs) haalt je al over. Vooral als dan ook nog de zon schijnt en je ziet dat jouw favoriete smaak er tussen zit… 

Ijsmakerij Stella Gelato, gelegen aan de Stationsstraat 56a te Maastricht, is iedere dag van de week open behalve op maandag van 11:00u tot 22:00u.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.