Home > Geen categorie > Oorlogsheimen op militaire begraafplaats Margraten

Oorlogsheimen op militaire begraafplaats Margraten

Zo’n 600 mensen woonden zaterdagavond een bijzondere voorstelling bij van de film ‘Oorlogsgeheimen’ op de Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten. Dit in het kader van de herdenking 70 jaar Bevrijding. Vooraf was er een ontvangst in het gemeentehuis in Margraten, dat tegenwoordig Huis van de Burger heet.

Daar kreeg schrijver Jacques Vriens een onderscheiding van burgemeester Dieudonné Akkermans.  Vriens was zeer onder de indruk. ‘Dat had ik niet verwacht, ik voel me vereerd.’

Die avond waren er veel crewleden van de film, onder wie producenten, regisseur en een aantal acteurs. En ook andere mensen uit de filmwereld zoals acteur Derek de Lint en regisseur Elbe Stevens waren van de partij.

Op het kerkhof zagen we ook nog Pierre Rieu, zoon van de bekende violist. Hij speelt een klein rolletje in de film en hij heeft materieel geleverd voor de opnamen. Pierre Rieu heeft een hele verzameling oude Amerikaanse legervoertuigen.

Het was voor de eerste keer dat er een speelfilm werd vertoond op de enige Amerikaanse militaire begraafplaats in Nederland. 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!