Home > Geen categorie > Omarm de herfst met deze tien waardevolle tips

Omarm de herfst met deze tien waardevolle tips

Waar de herfst voor de een niet lang genoeg kan duren, kan het voor de ander niet snel genoeg weer lente zijn. De koude, natte, donkere en korte dagen hebben immers zo hun impact om welzijn, humeur en balans. Ontdek hoe je welzijn en balans kunt cultiveren tijdens dit seizoen van verandering:

  1. Lichaamsbeweging in de buitenlucht

Fysieke en mentale gezondheid zijn interconnected. Naast fysieke voordelen heeft bewegen ook positieve mentale effecten. Probeer daarom elke dag minstens een half uur buiten te bewegen (en houd Buienalarm in de gaten om natte verrassingen te voorkomen!).

  1. Eet gevarieerd en gezond

Een gezonde levensstijl is niet alleen hartstikke goed voor je lichaam, het zorgt er ook voor dat je snel afvalt. Hoe kun je snel afvallen? Met name de combinatie van veel water, vitamines en eiwitten in je dieet, en een actieve levensstijl zorgt ervoor dat de kilo’s er met gemak af vliegen.

  1. Saunabezoek

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, is het tijd om jezelf te verwennen met een bezoek aan de sauna. Naast het bevorderen van de bloedsomloop, biedt een saunabezoek een heerlijke ontsnapping aan de kille buitenlucht.

  1. Drink voldoende

Water drinken ondersteunt niet alleen je gezondheid, maar zorgt ook voor een stralende huid. Boost je immuunsysteem door genoeg (water) te blijven drinken.

  1. Creatieve bezigheden

Stimuleer je geest met ‘binnen’ activiteiten zoals schilderen, kleien of schrijven. Dit zijn goede manieren om je gedachten te verzetten.

  1. Voldoende slaap

Goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor je mentale gezondheid. Pas je slaaproutine aan op de kortere dagen dit donkereseizoen.

  1. Vitamine D

Minder zonuren, dus is het belangrijk om voldoende vitamines binnen te krijgen. Overweeg het toevoegen van supplementen aan je voedingspatroon en eet daarnaast genoeg gezonde voedingsmiddelen.

  1. Ventileer

Bij kouder weer heerst vaak de misvatting dat ramen dicht moeten blijven om de warmte binnen te houden, maar het is juist belangrijk om dagelijks te ventileren nu de temperaturen dalen! De verwarming draait weer overuren, waardoor je huis snel vochtig wordt. Ventileren is dus belangrijk voor je gezondheid.

  1. Hydrateer je huid

Lage temperaturen kunnen je huid uitdrogen door de koude lucht. Zorg voor goede, hydraterende huidproducten en hou zonnebrandcrème in je skincare routine, om je huid te beschermen tegen Uv-stralen. Ookal zie je de zon niet of nauwelijks, UV dringt toch tot je huid door!

  1. Lezen

Maak tijd voor een goed boek. Lezen biedt niet alleen ontspanning, maar verrijkt ook je geest. Ontsnap van het natte herfstweer voor de haard met een boek en een kop thee.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.