Home > Geen categorie > Nieuwjaarsreceptie Provincie

Nieuwjaarsreceptie Provincie

 ‘Iedereen was welkom’, zo had gouverneur Theo Bovens nog getwitterd in de ochtend voor de nieuwjaarsreceptie van de Provincie Limburg in Maastricht. Nou, dat was niet aan dovemansoren gezegd. Het is nog nooit zo druk geweest op deze receptie.

 

Om alles in goede banen te leiden, hadden ze bij de Provincie bedacht om nieuwe routes te leggen binnen het gouvernement, voor een betere doorstroming. Dat experiment bleek na vijf minuten al mislukt te zijn. Je kwam door een andere deur binnen dan voorheen, hoewel anderen weer een andere ingang moesten nemen. Hoe dan ook, in de smalle gangen tussen de kantoorkamers was er meteen een opstopping en niemand begreep nog wat verder de bedoeling was.  Het liep meteen in het honderd.

Wellicht dat de bouwers van de A2-tunnel voor volgend jaar een route kunnen vaststellen in het Provinciehuis, inclusief een paar borden.

Door de massaliteit was het lastig om je door de menigte een weg te banen. Iemand zei me  ’s ochtends nog: ‘ik zie je wel bij de Provincie’.  No way. Opgegaan in de massa.

Maar niettemin, ook gisteren waren er weer veel mensen ‘die er toe doen’. Ik drukte de hand van gedeputeerden, burgemeesters, CEO’s, directeuren, van menige prins carnaval en zelfs van de ‘oogstkoningin’ van naar ik dacht Berg aan de Maas. Wat ze precies allemaal oogst, daar had ze ook geen idee van, maar dat mocht de pret niet drukken. Het bier was goed (Gulpener), de catering was ook dik in orde (Maison van den Boer).  ‘Dit is de drukst bezochte nieuwjaarsrecepties van alle provinciehuizen in Nederland’, zei Bovens trots. En hij zal ongetwijfeld gelijk hebben.

En mocht er iemand roepen dat dit allemaal geld weggooien is op kosten van de gemeenschap, dan zou ik willen antwoorden: hier kwamen mensen vreedzaam bij elkaar en genoten van elkaar en van de drankjes en hapjes. In de oudejaarsnacht werd er voor veel meer geld de lucht in geknald en dat ging misschien nog niet zo zeer op kosten, maar wel ten koste van de gemeenschap.

Jo Cortenraedt

Foto’s en filmpje gemaakt door Frits Widdershoven.

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.