Home > Geen categorie > Nieuwe website brengt je vlot naar Hasselt

Nieuwe website brengt je vlot naar Hasselt

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

Hasselt is een stad om te zijn. Weliswaar wordt her en der hard gewerkt, de stadskern is mede dankzij een uitgebreid pakket aan extra maatregelen vlot bereikbaar. Desondanks wordt aangeraden om vooraf te bekijken op welke wijze je het centrum wilt bereiken: met het openbaar vervoer, de auto of per fiets. Voorlopig is er hier en daar nog sprake van een flessenhals, maar tegen maart volgend jaar belooft de hoofdstad van Belgisch Limburg er weer helemaal vernieuwd en prachtig bij te liggen.

Hoe bereikt men Hasselt momenteel het makkelijkst? De gloednieuwe webpagina www.vlotnaarhasselt.be biedt antwoord op die vraag. Daar vindt de bezoeker een overzicht van de vijf grote gratis pendelparkings aan de rand van de stad. Zoeken naar een parkeerplaats in de binnenstad is nergens voor nodig. Elk kwartier rijdt een gratis bus richting centrum. Leuk daarbij is dat men er meteen in een gezellige kers- en eindejaarsfeer wordt ondergedompeld door animatie, een hapje en een drankje.

Andere oplossingen voor een vlotte doorstroming tijdens de koopweekends, zijn de gratis stadslijnen. Zij slaan die een brug  tussen het station, de boulevard en de winkelstraten. Zo’n twintig busverbindingen, zelfs tot in Maastricht, zorgen voor een vlotte verbinding.

Met 350 winkels en 200 horecazaken is Hasselt zeker ook in aanloop naar de feestdagen één groot shoppingparadijs. Er zijn vier koopweekends; in januari 2020 is het uitverkoop. Leuk zijn tal van interactieve etalages, een duurzame inpakstand, levendige straatanimatie en uiteraard het uitgebreide programma van Winterland Hasselt.

 foto’s : Jempi welkenhuyzen

______________________________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu