Home > Geen categorie > Nieuwe Persoonlijkheid

Nieuwe Persoonlijkheid

Het Brabants Orkest fuseerde onlangs met het Limburgs Symfonie Orkest waaruit het nieuwe symfonieorkest philharmonie zuidnederland ontstond. Per 1 januari treden er nog een nieuwe artistiek programmeur en relatiemanager toe, waardoor de organisatie vrijwel zeker toekomst-proof is.

 

Een sterk team is het halve werk, tenminste, als het aan philharmonie zuidnederland ligt. Door middel van de juiste ‘schakels’, hoopt het haar nieuwe muzikale jaar nog beter in te gaan. Intendant Stefan Rosu: “Deze aanstellingen zijn een belangrijke stap in de bouw van de nieuwe organisatie. De philharmonie zuidnederland moet het vooral van de kwaliteit van zijn medewerkers hebben.” En daarom koos het Jos Roeden en Maud Douwes als haar ‘nieuwe persoonlijkheden’. Ze zijn jong, energiek en ambitieus.

Zo is Jos niet zomaar een professioneel klarinettist… Philharmonie zuidnederland benoemde hem tot artistiek programmeur van de organisatie waarschijnlijk door zijn rijke werkervaring. Hij is op dit moment namelijk nog programmeur opera en klassieke muziek bij Parkstad Limburg Theaters in Heerlen en verantwoordelijk voor de artistieke en zakelijke leiding van de klassieke en operaproducties van het theater. Voor dezelfde genres was hij tevens medewerker marketing en publiciteit. Ook is hij onder meer actief als adviseur voor de Raad voor Cultuur.

Maud Douwes, die in haar functie verantwoordelijk is voor het samenstellen van concertprogramma’s en ontwikkelaar van zakelijke relaties (zoals bijvoorbeeld het verwerven van geld door sponsoring, particuliere giften en vermogensfondsen), was ook geen onbekende in deze wereld. Zo volgde ze de opleiding aan het Conservatorium Maastricht ‘schoolmuziek en piano’, maar ook diverse vakgerichte opleidingstrajecten zoals theatermarketing. Bij Opera Zuid is ze al actief op de gebieden relatiemarketing en cultureel ondernemerschap. En voor de organisatie Tout Maastricht was ze mede-kartrekker om vorm en inhoud te geven aan vele grote en kleine projecten. Hierdoor zette ze cultuureducatie en –participatie in Maastricht op de kaart en werden duizenden mensen (meer) bewust van het feit hoe belangrijk het beoefenen van kunst en cultuur is.

Ook door hun grote netwerk ziet het orkest Jos en Maud als belangrijke schakels in het verder ontwikkelen van de zakelijk markt. “Ik ben blij dat wij met Jos Roeden en Maud Douwes twee persoonlijkheden voor het orkest hebben kunnen winnen, die onze organisatie in de regio’s maar ook nationaal en internationaal verder weten te verbinden.” aldus Stefan Rosu.

 

 

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.