Home > Geen categorie > Nieuw: Bar-Bistro Saam Maastricht

Nieuw: Bar-Bistro Saam Maastricht

Aan het einde van deze zomer openen in de Maastrichtse wijk Randwyck de deuren van Bar-Bistro Saam. De bar annex bistro is onderdeel van het vernieuwde MECC Maastricht, dat na een langdurige verbouwing rond hetzelfde moment officieel heropent.

Bar-bistro Saam – het lijkt er op dat de naam is afgeleid van Maas, de rivier die door de Limburgse hoofdstad stroomt én tevens het ‘koosnaampje’ is dat veel locals voor de stad gebruiken – wordt een en al Maastricht. ,,Dat gaan de gasten proeven, dat zie je terug in het interieur en dan ervaar je aan de hand van het verhaal’’, vertelt Monique Mennis, general manager van de nieuwe bar-bistro. ,,Je bent bij Saam van zonsopgang tot zonsondergang welkom om elkaar te ontmoeten en te ontspannen, terwijl wij je onderdompelen in de bourgondische stad.’’

De exploitatie van Saam werd eind 2020 toegekend aan Vermaat Groep. Zij presenteerde een horecaconcept dat eruit sprong dankzij een uitgebreide en creatieve presentatie, met oog voor detail en duurzaamheid. Het bedrijf is een van de vaste cateringpartners van MECC Maastricht.

Met de opening van Bar-bistro Saam wordt een lang gekoesterde wens van de Brightlands Maastricht Health campus ingevuld. ,,Met Saam, gelegen in het congrescentrum en daarmee in het hart van de Brightlands Maastricht Health Campus, creëert MECC Maastricht een plek waar kennis gedeeld kan worden en waar sociale interactie tussen de verschillende (wetenschappelijke) instellingen en bedrijven uit de omgeving kan plaatsvinden”, vertelt managing director van MECC Maastricht, Rob van de Wiel.

De nieuwe horecagelegenheid mikt onder meer op medewerkers, bezoekers en studenten van het MUMC+, Universiteit Maastricht, Brightlands Maastricht Health Campus en op omliggende bedrijven.

mecc.nl

V.l.n.r. Rob van de Wiel (MECC Maastricht), Monique Mennis (Bar-Bistro SAAM), Rick Zeelen (Vermaat)

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu