Home > Geen categorie > Nederlands Studenten Orkest

Nederlands Studenten Orkest

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) wordt jaarlijks opnieuw samengesteld uit studenten die zich naast hun studie aan een hogeschool of universiteit op hoog niveau bezighouden met klassieke muziek.

 

Door middel van strenge audities worden er ongeveer honderd studenten tot het orkest toegelaten. Voor de orkestleden staat de maand februari geheel in het teken van het NSO. Aan het begin van de maand trekt het orkest zich tien dagen terug om een ambitieus programma in te studeren dat vervolgens elf avonden achter elkaar wordt uitgevoerd op alle grote Nederlandse concertpodia, met als afsluiting een concert in het Concertgebouw. Traditiegetrouw wordt de tourneemaand afgesloten met een concert in één of meerdere buitenlandse steden. In de jaren hiervoor speelde het NSO in Zagreb, Rome, Wenen, Praag, Berlijn en Sint-Petersburg.

Het concert zal worden geopend met een hedendaags werk van Matthias Kadar, speciaal voor het NSO 2014 gecomponeerd. Vervolgens  zullen de Sea Pictures van Edward Elgar door mezzosopraan Barbara Kozelj tot ontroerende hoogtepunten worden gebracht. Na de pauze zal het hoofdwerk, de imposante Tiende Symfonie van Dimitri Sjostakovitsj ten gehore worden gebracht.

Het geheel staat onder leiding van dirigent Jurjen Hempel, op dit moment gezien wordt als één van de meest interessante en veelzijdige Nederlandse dirigenten van zijn generatie.

Concerten van het Nederlands Studenten Orkest zijn een ware belevenis. Laat u ook meevoeren door het enthousiasme van dit jonge orkest dat al jaren lang garant staat voor een muzikale avond op hoog niveau.

Maandag 10 februari zal het NSO een uitvoering geven in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. 

Kijk op de website van het NSO voor meer informatie en kaarten. Of kijk op onze events pagina

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.