Daar zal op termijn een bedrag van ongeveer 100 miljoen euro worden geïnvesteerd om bedrijven en opleidingen uit de agrarische en logistieke sector aan te trekken.

Toekomst
De provincie vindt dat er wat moet gebeuren om de land- en tuinbouw, voeding, industrie en logistiek in Noord-Limburg toekomst te geven. 

De regio is daar zelf niet toe in staat, onder meer omdat er geen grote bedrijven en universiteit zijn die als trekker kunnen fungeren, stelt gedeputeerde Twan Beurskens (VVD, Economische Zaken). In Maastricht en Sittard-Geleen zijn die er wel.

Studentenstad
VVD-wethouder Stephan Satijn verwacht dat Venlo door de forse investeringen meer het karakter krijgt van een studentenstad.

Al in 2015 wordt gestart met het zogeheten University College voor excellente studenten uit binnen- en buitenland.

Meer opleidingen
Ook komen er meer masteropleidingen van de Universiteit Maastricht en nieuwe opleidingen van de Fontys Hogeschool en de Hogere Agrarische School. Daardoor komen er veel meer studenten en dus veel meer activiteiten, aldus wethouder Satijn. 

Ook omdat er meer woonruimte voor studenten in Venlo zelf komt.

Europese topper
De investeringen in de campus moeten van de campus een Europese topper maken op het gebied van land- en tuinbouw, voeding, maakindustrie en logistiek.

Vrijdag meer in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad, vanaf 07.00 uur op L1 Radio en om 17.30 uur in het L1NWS op televisie.