Home > Geen categorie > Michiel Borstlap geeft muzikale draai aan huizen Oostwegel Collection

Michiel Borstlap geeft muzikale draai aan huizen Oostwegel Collection

Oostwegel Collection heeft concertpianist en componist Michiel Borstlap aangetrokken als ‘muziekambassadeur’ van Oostwegel Collection. De 54-jarige musicus is de eerste die deze rol vervult in de historie van het familiebedrijf. Zijn opdracht is bijdragen te leveren aan de merkbeleving van Oostwegel Collection. Met zijn bedrijf Gallery Play Media gaat hij voor vier de huizen van het bedrijf afzonderlijke playlists samenstellen. De bedoeling is dat de gasten tijdens hun verblijf in een van de huizen een extra zintuiglijke ervaring kunnen ondergaan.

Het partnership wordt gelanceerd en gevierd door middel van een reeks lunch- en dinerevenementen, muzikaal begeleid worden door de concertpianist. Wat de samenwerking extra bijzonder maakt is dat Borstlap Château St. Gerlach als uitvalsbasis gebruikt om inspiratie op te doen voor zijn nieuwe nummers, die hij zal componeren tijdens zijn verblijf. Het is de bedoeling in de toekomst verder wordt uitgebouwd, onder meer aan de hand van masterclassdiners zo laat Oostwegel Collection weten. Tijdens evenementen in een van de vier huizen (Château St. Gerlach, Château Neercanne, Winselerhof en Kruisherenhotel Maastricht) zal hij frequent aanwezig zijn.

Michiel Borstlap bouwde de afgelopen jaren een grote internationale reputatie op als pianist die jazz mengt met klassieke en eigentijdse invloeden. Hij trad op in 82 verschillende landen en ontving vele prijzen, waaronder die voor Beste Solist op de Europa Jazz Contest, de prestigieuze Thelonious Monk Composers Award (als eerste niet-Amerikaan), een Gouden Kalf en een Edison Award. Hij werkte samen met onderen anderen Herbie Hancock, Ludovico Einaudi en Gino Vannelli.

De ‘muziekambassadeur’ van Oostwegel Collection speelde in alle grote concertzalen van Nederland. Sinds 1994 verzorgt hij geregeld optredens op het North Sea Jazz Festival.

oostwegelcollection.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu