Home > Geen categorie > Michelin-sterren

Michelin-sterren

Belgisch Limburg heeft vandaag maar liefst vier nieuwe sterrenrestaurants erbij gekregen met de presentatie van de Michelin-gids 2014. Restaurant Kristalijn in Genk en La Source (in La Butte aux Bois) in Lanaken, en alle twee eigendom van Eric Bullens, en ook nog Vous lé vous in Hasselt, plus restaurant Cuchara in Lommel.

Die komen dan bij de reeds bestaande sterren in Belgisch Limburg, te weten

Luc Bellings (**) in Hasselt , Slagmolen (**) in Opglabbeek, JER in Hasselt, Innesto in Houthalen, Danny Vanderhoven in Lanaken – Rekem, Magis en De Mijlpaal in Tongeren, allemaal 1 ster.

Daarmee lijkt Belgisch Limburg op gelijke voet te komen met Nederlands Limburg, maar dat weten we pas volgende week maandag zeker, als in Maastricht de Nederlandse Michelin-gids wordt gepresenteerd.

In Lanaken zat het hele team van La Source / La Butte aux Bois in spanning te wachten. „Dit is geweldig nieuws”, zegt directeur Marc Alofs. „We hebben er met hele team keihard voor geknokt en nu krijgen we de erkenning. Fantastisch.”

Ook in Genk was er sprake van grote feestvreugde. „We hadden het vorig jaar al gehoopt, we hebben ons dit jaar bewust kalm gehouden en zijn niet tevoren bij elkaar gekomen. Maar ik denk dat het straks toch wel feest gaat worden”, zegt Jennifer Silvius, sommelier.

De regio Luik kwam er minder goed vanaf. Restaurant Héliport verloor na vele jaren z’n enige ster. Nu heeft restaurant Le Jardin des Begards nog een Michelin-ster in Luik.

 

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu