Home > Geen categorie > Michelin sterren 2014

Michelin sterren 2014

De presentatie van de nieuwe Michelin-gids voor Nederland, die plaatsvond in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht, was een doorslaand succes. Vorig jaar was er al een opmaat in de Hotelschool, in het theater  was het decor en de ruimte een garantie voor een stijlvol evenement.

Koks uit heel Nederland kwamen naar Maastricht, velen van hen al op zondagavond. De knaller was voor Jacob-Jan Boerma en Kim Veldman van restaurant De Leest in Vaassen. Zij gingen van 2 naar 3 sterren en daarmee is De Leest  naast De Librije het tweede restaurant met drie sterren in Nederland. Oud Sluis had ook drie sterren, maar deze zaak sluit aan het einde van het jaar.

‘Dit voelt onwerkelijk, het ongelooflijk wat er op zo’n moment met je gebeurt’,  zei hij nog op het podium natrillend.

In Limburg veranderde er niets. De elf sterrenzaken behielden hun status, er kwamen ook geen nieuwe sterren bij. Dat betekent dat Belgisch Limburg nu naast Nederlands Limburg is gekomen, ook met 11 sterrenzaken.

Burgemeester Onno Hoes zei tot de zaal dat de combinatie Maastricht en Michelin een hele logische is en dat hij hoopte dat de uitreiking nog vaak in de Limburgse hoofdstad zal plaatsvinden.

Centrummanager Paul ten Haaf spreekt van een geweldige stadspromotie. „Zoveel media, zoveel nationale topchefs, we hebben als stad een mooi visitekaartje afgegeven, ook dankzij de medewerking van Culinair Maastricht, Les Tables, de wijnhandelaren Thiessen en Sauter en de Limburgse wijn van Les Vins des Chevelier du Vin Limbourgeois.”

„De organisatie was perfect, Maastricht is voor ons zeer gastvrij geweest”, zei Charles van de Perre, commercieel directeur Europa voor Michelin. „Dit is een mooie basis voor de toekomst.

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!